Hagyomány

2022.12.16. 15:30

Karácsonyi előkészületek a német önkormányzatnál

A paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat három napon keresztül idén is várta a paksi általános iskolák német nemzetiségi osztályaiban tanuló kisdiákjait a hagyományos karácsonyi előkészületekre az önkormányzat klubhelyiségében.

Gazsó Rita

Az adventi és karácsonyi hagyományokkal, szokásokkal ismerkedtek a kisdiákok. (Fotó: M. Gy.)

A három általános iskola, az első napon a Deák, kedden a Bezerédj és 14-én, szerdán a Rákóczi tanulói ismerkedhettek az adventi és karácsonyi hagyományokkal, szokásokkal. Egy német karácsonyi ének megtanulása közben ezúttal sem maradhatott el a szokásos ünnepi dekoráció elkészítése, miközben német nyelven felelevenítették az ünnepi előkészületekkel és a karácsonnyal kapcsolatos fogalmakat, kifejezéseket.

A szervezőktől megtudtuk, a gyerekek szívesen vesznek részt ezeken a karácsonyváró foglakozásokon, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az utóbbi években már rövid műsorral is készülnek erre a programra. Idén is nagy volt az érdeklődés, hiszen mindhárom iskola maximális létszámú alsó tagozatos kisdiákkal vett részt a „Karácsonyi előkészületek” programján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában