TV-ajánló

2023.01.30. 12:59

Öt emelet mély aknából mentették ki Koltai-Kiss Borit

Küldetéstudat motiválja munkájában a közmédia Junior Prima-díjas tévését. A szekszárdi származású Koltai-Kiss Bori a Ridikül műsorában mesélt arról, hogyan képes múlhatatlan szenvedéllyel űzni hivatását.

TEOL (MTVA)

Koltai-Kiss Bori, az M5 kulturális csatorna Multiverzum című műsorának riportere ismeretterjesztés és média kategóriában tavaly novemberben vehette át a Junior Prima Díjat. Matematika-fizika szakos gimnáziumban tanult, így a kultúra mellett a reáltudomány sem áll távol a közmédia Junior Prima-díjas televíziós szerkesztő-műsorvezetőjétől.

Koltai-Kiss Bori (Forrás: MTVA)

Az ifjú tehetség a kamera mögött és előtt is kipróbálta magát, kezdetben gyakornokként a Duna A Dal című műsorában, majd az M2 gyerekcsatorna egyik arca lett. Ezt követően pedig az M5 kulturális csatornához került, ahol riporter, később műsorvezető lett. A Multiverzum című műsorban főként ismeretterjesztéssel foglalkozik, és olyan élményszerű riportokat készít, amelyekkel kedvet szeretne csinálni a természettudományok megértéséhez, tanulásához a legkülönbözőbb életkorú nézőknek. A Ridikül vendégeként arról mesélt, minden eddigi feladatát szerette, hiszen a közmédia munkatársai kiváló szakemberek, és a bemutatott témákban azonos az értékközpontúság.

„Megtanultam búvárkodni és jelnyelven kommunikálni, kipróbáltam a sportlövészetet, a műrepülést. Legutóbb egy éles barlangmentési kísérletet imitáltunk, egy ötemelet mély aknából húzott fel a mentőcsapat. Egy jó riport kedvéért mindig összeszedem a bátorságomat. Fontosnak tartom, hogy ne csak szórakoztatóak, hanem informatívak is legyenek ezek az összeállítások, ezért sok utánajárás, információgyűjtés előz meg egy-egy adást” – mesélt a Multiverzum kulisszatitkairól Koltai-Kiss Bori.

A Junior Prima-díjas fiatal riporter a Ridikül műsor vendége volt (Fotó: MTVA)

„Úgy érzem, a kíváncsiságom, a tudásszomjam sosem fogy el. Ez egy óriási hajtóerő, ami egy-egy nehezebb időszakon átlendít. Nagy segítséget jelent a családom támogatása is. Édesanyám az egyik legnagyobb bizalmasom, aki mindig az önazonosság irányába terel” – mondta motivációjáról az M5 kulturális csatorna szerkesztő-műsorvezetője.

A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában