Nőtt a szociális étkeztetés díja

2023.02.27. 14:13

Fontos ügyekről döntött a szentgyörgyi testület

Hat napirendi pontot tárgyalt legutóbbi, múlt csütörtöki ülésén Dunaszentgyörgy képviselőtestülete.

Gazsó Rita

Dunaszentgyörgyi polgármesteri hivatal (Fotó: M. Gy.)

Döntöttek egyebek mellett a Paksi Központi Orvosi Ügyelet működtetéséhez szükséges települési hozzájárulás emeléséről. Kirnyákné Balogh Mária polgármester tájékoztatása szerint február 9-én azzal kereste meg az önkormányzatot a Paksi Többcélú Kistérségi Társulás, hogy a központi orvosi ügyeletet biztosító Emergency Service Kft. kérésére emelést javasolnak a hozzájárulás tekintetében. 

Az emelési igényt az ellátást végző cég az egészségügyi dolgozók megnövekedett bérköltségével, a KATA-s adózás megszűnésével, a rohamosan emelkedő inflációval, ezen belül a rezsi- és az üzemanyagköltség jelentős növekedésével magyarázták. A polgármester jelezte, hogy a testület tisztában van vele, hogy egyre nehezebb megszervezni az orvosi ügyeletet, ezért természetesen megszavazták az emelést, amelynek értelmében márciustól tízszázalékos mértékben nőtt az ellátás költségéhez a település hozzájárulása.

A nyersanyag és a rezsiköltség növekedése miatt szükségessé vált a Paksi Kistérségi Szociális Központ számára számlázott élelmezési díj emelése is – tudatta a polgármester, ami azt jelenti, hogy a dunaszentgyörgyi testület ennek tükrében fogja majd tárgyalni a szociális étkeztetés intézményi térítési díját, amit a kistérségnek még jóvá kell hagynia. A képviselőtestület határozott egy önkormányzati, külterületi földrész haszonbérleti kiadásáról és döntés született egy rászorulónak juttatandó egyösszegű, vissza nem térítendő kétszázezer forintos támogatásról is. 

A testület elfogadta a Rákóczi utcán, a volt termelőszövetkezeti irodaház és a Família Panzió közötti szakaszon álló platánfák gallyazására szóló ajánlatot. A grémium meghallgatta  a Dunaszentgyörgyi Sportegyesület új vezetésének tájékoztatóját, elképzeléseit a Sportegyesület jövőjével kapcsolatban, erről a nemrégiben újjáalakult egyesület új szakmai vezetője, Drubics József beszélt a képviselőknek. Az ülésen szó volt még emellett az idei költségvetési rendelet előkészítéséről is, melynek elfogadásáról március 9-én dönt a testület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában