Ez már a jövő

2023.02.23. 19:10

Háromdimenziós tankönyvből tanulhatnak a jövő agrárszakemberei

Szemelvények a modernizált agrároktatásból címmel kiterjesztett valóság technológiával készült kiadványt mutattak be csütörtök délelőtt a Déli Agrárszakképzési Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium könyvtárában, Szekszárdon.

Gazsó Rita

Simonné Szerdai Zsuzsanna (balra) a most bemutatott Szemelvények a modernizált agrároktatásból címmel megjelent kiadvánnyal. (Fotó: M. D.)

A füzet jellegű kiadvány a Herman Ottó Intézet jóvoltából az Agrárminisztérium támogatásával jelent meg, és olyan képzési anyagot igyekezett megvalósítani, amely tartalmazza a modern, egyre szélesebb körben elérhető digitális eszközöket is. Az anyag az agrároktatásban részvevők számára készült, amely az agrárgazdaságtól az erdészeten, az állattenyésztésen és a növényismereten át a gépészetig sokféle témakört érint. A kiadvány a modern technika és a könyvek világa közötti átmenet, a tanulók három dimenzióban láthatják a bemutatott állatot, növényt, gépet, mindezt rövid világos szöveges magyarázattal. 

– Az agráriumban megjelenő új technikai megoldások alkalmazása, a precíziós gazdálkodás előtérbe kerülése a mezőgazdaság teljes vertikumára átalakító hatással van. A folyamat magával hozza az agrár szakemberek szakmai kompetenciáinak változását is, melyre az agrárszakképzésben tanuló fiatalokat fel kell készíteni – mondta a megnyitón Simonné Szerdai Zsuzsanna, a Déli Agrárszakképzési Centrum főigazgatója a kiadvány ünnepélyes bemutatóján, amelyet egyedülálló, korszakalkotó kiadványnak nevezett az agrároktatás területén. 

Hozzátette, elsősorban a középfokú agrároktatásban részvevők számára készült, de az ismeretterjesztés terén vagy a pályaorientáció során is hasznos lehet. Megtudtuk, egyelőre iskolánként 20-20 tankönyvet kaptak a tolnai mezőgazdasági iskolák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában