Tudásközpont

2023.02.21. 10:32

Így készül a Tudásközpont Szekszárdon

Bő hétmilliárdos beruházás eredményeként hamarosan új otthont kap az Illyés Gyula Megyei Könyvtár és a levéltár.

TEOL

Az épülő Tudásközpont (Forrás: ZÁÉV)

A ZÁÉV elkészíti az épületet, a város berendezi, bebútorozza azt. A raktárak mellett tágas terek, egy 200 négyzetméteres előadóterem várja majd a látogatókat, ez utóbbi egyébként mozgatható falakkal akár három kisebbre bontható. A Tudásközpont bokrétaünnepéről itt írtunk, de az építést megtekintette Lázár János miniszter is. 

A házban lesz a Lázár Ervin emlékének adózó gyermekkönyvtár, továbbá audioszoba, akusztikus terem, ahol a legjobb minőségben lehet majd zenét hallgatni, akár a reneszánszát élő bakelitlemezekről. Kialakítanak boxokat, intim területeket, ahol lehet tanulni, elmélyülten olvasni, és az egész épület családbarát lesz. A technika korszerűsödése is több változást hoz: bevezetik a könyvek automatikus azonosításhoz az RFID rendszert, vagyis kis jeladó címkét kap minden kötet.

A készülő épületről a kivitelező ZÁÉV készített egy videót az elmúlt év végén, melyet a Magyar Építők portál tett közzé videómegosztó oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában