Önkormányzati rendelet

2023.02.24. 19:10

Ingyenes lesz a tolnai piac

Új rendeletet alkotott a tolnai képviselő-testület a városi piac tartásáról.

S. K.

Megváltoztak a piacozás szabályai Tolnán (Fotó: Makovics Kornél)

Az új szabály a piac igénybevételének, használatának szabályait tartalmazza, a legjelentősebb változás a díjtételek jelentős emelése – lett volna. Jelenleg ugyanis egy asztal díja 120 forint, a földről történő árulásért, illetve saját asztal használata esetén 40 forintot kell fizetni négyzetméterenként. Egy piaci napon így nagyjából 2-3 ezer forint bevétele származik az önkormányzatnak, ami az évi százezer forintot sem éri el.

Az eredeti terv az volt, hogy a fenti díjakat megtízszerezik. A testületi ülésen azonban több képviselő is úgy vélte, hogy a tízszeres díjak mellett nem éri meg a piaci árusítás, és a városi piac kínálata nagyon beszűkül. Egy két-háromszoros emelés mellett pedig még mindig nem lenne számottevő a város bevétele. A gordiuszi csomót végül úgy vágták át a képviselők – teljes egyetértésben –, hogy úgy döntöttek: inkább legyen ingyenes a piacozás Tolnán. 

Mint írtuk, országosan megváltoztak a piacozás szabályai. Ebben a cikkünkben szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában