Paks

2023.02.21. 09:21

Kitüntetésre vár javaslatokat a német önkormányzat

Az Arany Rozmaring díj idei kitüntetettjének személyére vár javaslatokat a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat.

TEOL

A kitüntetett személyére ajánlást tehet minden paksi lakos, paksi székhelyű jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet. A felterjesztéseket írásban kell eljuttatni március 31-ig az önkormányzat címére (7030 Paks Dózsa György út 2.). A javaslatnak tartalmaznia kell a jelölt azon teljesítményét, ami méltóvá teszi az elismerésre. A kitüntetést hagyományosan a német nemzetiségi napon adják át.

A díjat a német nemzetiségi kultúra és emberi kapcsolatok ápolása, fejlesztése érdekében végzett közéleti tevékenység elismerésére alapította a szervezet, és először 2010-ben adták át. Az elmúlt több mint egy évtizedben Racskó Steffi, Kovácsné Váraljai Klára, Pintér Anikó, Schämer Imréné, Szabadi Jánosné, Horváthné Miszlai Katalin, Roger Schilling Zenekar, Jillingné Weisz Julianna, Gosztola Erzsébet, Nagyné Gottschall Edit és Forster József is kiérdemelte a díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában