Hajdan

2023.02.12. 14:00

Maga alá temetett a föld egy embert Szekszárdon, nem tudták megmenteni az életét

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

Az egyházközség bálján nagy sikert arattak kedves műsorukkal a Tücsök Klub tagjai

Fotó: Bakó Jenő

25 ÉVE „az ország minden részéből több mint 25 cserépkályha készítő és építő mester érkezett Dombóvárra, hogy részt vegyen A Kályhás Szakmáért Alapítvány és a Dombóvári Ipartestület közös szakmai konferenciáján. A házigazda Spengler Ferenc, a helyi ipartestület elnöke – aki maga is e szakma mestere – köszöntőjében kiemelte, hogy egy régóta jelentkező igényt sikerült valóra váltani ezzel a találkozóval, ugyanis több mint tíz éve nem rendeztek ehhez hasonló konferenciát.”

25 ÉVE „a Bethlen Gábor utcába riasztották a szekszárdi tűzoltókat. Egy a közelmúltban beomlott pince tömedékelésén dolgozókra kétoldalról ráomlott a munkaárok. A mintegy 30 köbméternyi föld maga alá temetett egy embert. A helyszínen gépekkel nem lehetett dolgozni, a tűzoltók kézi erővel, maguk is végig életveszélyben lapátolták a földet. Kétórás megfeszített munkával bukkantak rá a szerencsétlenül járt emberre, akin sajnos már nem lehetett segíteni.”

25 ÉVE a szekszárdi római katolikus egyházközség megtartotta hagyományos jótékonysági batyusbálját. „A belvárosi plébánia közösségi házában rendezett mulatság bevételét a felszereltség javítására fordítják a szervezők. A teltházas bált a Bartina együttes táncosai nyitották palotással, a zenét a Swing együttes szolgáltatta. A kulturált, tartalmas szórakozás mellé még egy meglepetés-ajándék is jutott, Kovács János mesterszakács bóléval és friss farsangi fánkkal vendégelte meg a bálozókat.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában