Cáfol a polgármester

2023.03.04. 11:29

Álhírek terjednek a paksi strand nyitásáról

Az elmúlt időszakban olyan híresztelések keltek szárnyra, hogy nem nyit ki a nyáron Pakson az ürgemezei strand. Az álhírt a polgármester cáfolta.

Gazsó Rita

Szabó Péter Paks polgármestere közösségi oldalán látható csütörtöki videójában úgy fogalmazott: a költségvetés elfogadása óta elszabadultak az indulatok a közösségi médiában. Mint mondta, egyebek mellett olyan hozzászólásokat is lehet olvasni, amelyek arról szólnak, hogy zárva marad az ürgemezei strand.

Az élménymedence várja majd a fürdőzőket Pakson (Fotó: Molnár Gyula)

– Nem maradnak medence nélkül a hűsölni vágyók nyáron – cáfolta meg a híreszteléseket a városvezető, amit „szomorú álhírnek” nevezett. Szomorúnak, mint mondta főként azért, hogy ez egyáltalán felmerült. A strand nyitva tartásának bejelentését, mint jelezte, egy hosszú időn át tartó vizsgálat előzte meg. 

– Két hónapig vizsgálták a szakemberek azt, hogy a városi strand gépészete, statikája, a medencék állapota megfelelő-e arra, hogy biztonságosan üzemelhessen. A vizsgálat eredményeképpen arra jutottak, hogy a meglévő három medencéből kettőben egészen biztosan felfrissíthetik majd magukat az ide látogatók. Az idei szezonban is megnyit tehát a létesítmény, ahol az élménymedence és a kisgyermek pancsoló biztosan a fürdőzők rendelkezésére áll majd a nyáron. Bár a nagymedence vizsgálata még zajlik, a városvezetés úgy döntött, hogy a strandot e nélkül, részlegesen nyitják meg – jelezte a városvezető csütörtökön a TelePaksnak. 

Szabó Péter, Paks polgármestere (Fotó: Molnár Gy.)

Igaz, az 50 méteres úszómedence nem nyit ki, az úszási lehetőség viszont biztosított lesz a strandon – jelezte a körzet képviselője. Kudorné Szanyi Katalin arról számolt be, hogy akik rendszeresen a reggeli órákban sportolnak, azok maradnak víz nélkül. Az üzemeltetővel igyekeznek megállapodni, hogy abban az idősávban csak ők használhassák majd az élménymedencét, míg a többi időszakban a nagyközönség élvezheti azt.

Az ürgemezei strand rendkívül népszerű a környékbeliek körében, 2020-ban például a koronavírus járvány miatt rövidített, mindössze ötvenhárom napos  szezon alatt összesen 17 551 vendég váltott jegyet, a napi rekord ugyanezen a nyáron egy forró augusztusi napon dőlt meg, amikor 883 vendég fordult meg a létesítményben. A strand rengeteg programnak is helyet ad: focibajnokságot, bocsaversenyt és családi napot is rendszeresen tartanak itt.

Az úszómedencét egyelőre nem használhatják majd a paksi strand látogatói (Fotó: M. Gy.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában