Hajdan

2023.03.11. 14:00

Kiöntött a Kapos Dúzs és Csibrák térségében

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

A kép illusztráció! (Fotó: MW)

60 ÉVE „a Kapos kilépett a medréből Dúzs és Csibrák térségében. Bár a kiömléseket igyekeztek eltorlaszolni, ez azonban nem járt eredménnyel: a becslések szerint több ezer katasztrális hold terület került víz alá. A Sióba ömlő Donát-patak torkolatánál légdugó keletkezett, körülbelül egy méter vastag jégpáncéllal. Hétfőn azonban megérkezett a honvédség műszaki egysége és felrobbantotta a jégdugót.”

60 ÉVE „Szekszárd városban nagyszabású megemlékezést tartottak a 48-as polgári forradalom évfordulója alkalmából. Az ünnepi összejövetelen Tóth József, a KISZ Tolna megyei titkára mondott beszédet. Hangsúlyozta, hogy a mai fiatalok, kiszisták a 48-as forradalmi hagyományok szellemében segítik a szocializmus építését. Az ünnepi összejövetelen több, mint száz fiatal vett részt.”

60 ÉVE „nagy érdeklődés mellett tartották meg Tamásiban a lottósorsolást. (...) Tetőpontra hág a várakozás izgalma, mikor kihúzza Kajtár László a 76-os számot, majd Simon József a 81, Kovács László a 39, Borbély János a 71-es számot. Végül Győri Ella lép a csillogó gömb mellé. Jobb kézzel akar a számért nyúlni, s a tömeg egyszerre, nevetve zúg fel: Balkézzel! S a delikvens enged az erőszaknak. S kihúzza, immár balkézzel a 10-es számot.”

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában