Gyermekjóléti tanácskozás

2023.03.01. 14:30

Kiskorúakkal kapcsolatban érkezett a legtöbb jelzés

Megtartotta éves városi gyermekjóléti tanácskozását a Paks Kistérségi Szociális Központ, valamint a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat a központ Ifjúság úti épületében.

TEOL

A február 28-i konferencián Borbás László igazgató köszöntőjében hangsúlyozta a gyermekvédelmi észlelő- és jelzőrendszer tagjai, valamint a központ közötti együttműködés fontosságát. Ruff Anita, a gyermekjóléti szolgálat szakmai vezetője, jelzőrendszeri tanácsadó diagramokon szemléltette az elmúlt évi jelzésekkel kapcsolatos információkat. A szociális központ illetékességi területéhez tartozó településekről 2022-ben 315 jelzés érkezett, legnagyobb számban kiskorúakkal kapcsolatban.

A tanácskozás része volt az ukrán menekültekkel folytatott szociális segítő munkáról szóló beszámoló. Freiné Fritz Ildikó, a Paks Kistérségi Szociális Központ családsegítő munkatársa arról beszélt, hogy az elmúlt évben több mint 200 ukrajnai menekülttel kerültek kapcsolatba.

A tanácskozásról részletes beszámolót a TelePaks.net oldalán olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában