Ajándék

2023.03.02. 22:47

Különleges szállítmány érkezett Belgiumból a szekszárdi kórházba

Tíz kórházi ágyat és vele együtt tíz éjjeli szekrényt hozott kedvezményesen a Sió-Trans kamionja csütörtök reggel a Tolna Megyei Balassa János Kórházba.

Szeri Árpád

A szállítmány – közölte lapunkkal Scherdán János, a Rotary Club Szekszárd elnöke – Belgiumból, a Verviers városában működő Rotary Club Spa-Francorchamps-Stavelot ajándékaként érkezett. A két szerveződés között régi, jó kapcsolat működik, ennek köszönhetően már több alkalommal küldtek a belga rotarysták hasonló eszközöket a szekszárdi klubnak.

Beküldött kép.

Bár a bútorok nem újak, megkímélt mivoltukból adódóan újszerű állapotot mutatnak – erről dr. Varga Éva, a kórház főorvosa, egyúttal a Rotary Club Szekszárd tagja adott tájékoztatást. A szállítmányt a szekszárdi klub képviseletében adta át Kis Zoltánnak, az intézmény gazdasági igazgatójának. 

Az ágyak mindegyike multifunkcionális, ez többek között azt jelenti, hogy elektromosan emelhető úgy a fejnél, mint a deréknál vagy a lábnál. Kerekeken gurul, kapaszkodókkal ellátott, oldalánál felhajtható védőrács óvja a beteget attól, hogy forgolódás közben leessen az ágyról. A szekrények nemcsak esztétikusak, hanem praktikusak is: egy kihúzható asztalka az étkezést teszi lehetővé, alsó része pedig kis hűtőszekrényként, afféle mini bárként szolgál.

 Az eszközök, mindenekelőtt természetesen az ágyak az ápoló személyzet számára is segítséget, előrelépést jelentenek. Hiszen például könnyebben tudják mozgatni a betegeket. Így érthető, hogy bútorok iránt több osztályról is igény mutatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában