Jótékonyság

2023.03.23. 09:30

További segítségben reménykednek a beteg kajdacsi kislány szülei

Jótékonysági gálaműsort szervezett a Paksi Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola múlt hét csütörtökön, a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Gazsó Rita

Laura egy jelenleg gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségben szenved (Beküldött fotó)

A rendezvény bevételét, mintegy kétszázezer forintot a négyéves, ritka idegrendszeri betegséggel élő Deák Laura kajdacsi kislány életminőséget javító gyógykezelésére ajánlották fel. A műsorban felléptek az iskola növendékei, valamint a Csurgó Zenekar.

Ahogyan többször írtunk róla, Deák Laura, egy négyéves kajdacsi kislány shasi-pena szindrómában, egy jelenleg gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségben szenved. Szülei a kislány mozgását szeretnék fejleszteni, amelyet a letapadt izmok nehezítenek. A gyógytorna mellett, amelyre rendszeresen jár a család, Laurán egy műtét tudna igazán hatékonyan segíteni, itthon azonban nem végeznek hasonlót. Az előzetes vizsgálatok megvoltak, a műtét a tervek szerint májusban történhetne meg Spanyolországban, amelyet egy neves sebész végezne el a kislányon. A műtét költsége négymillió forint. 

– Az eddigi nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően ennek az összegnek a fele már összegyűlt, de további kétmillió forintra még szükség lenne, amelyet legkésőbb a műtét előtt két héttel, kell átutalnunk – tudtuk meg a jótékonysági akciót követően Laura édesanyjától, Száraz Ilonától, aki ezúton is a köszönetét fejezte ki a gálaműsor szervezőinek az adományért és a műsor szereplőinek a jótékony fellépésért. Az anyuka, aki korábban többször is jelezte, hogy mindent megtesz azért, hogy gyermeke minél teljesebb életet élhessen, azt mondta, reménykedik abban, hogy a hátralévő szűk másfél hónapos határidőig sikerült összegyűjteniük a szükséges összeget. 

Aki szeretne hozzájárulni Laura műtétjéhez az alábbi számlaszámon teheti meg:

Számlatulajdonos: Deák Laura
Törvényes képviselő: Száraz Ilona
Számlaszám: 11773463-01304053
IBAN: HU02 1177 3463 0130 4053 0000 0000
Édesanya telefonszáma: +36/20 615-2735

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában