Korábbi cikkünk nagy port kavart

2023.03.09. 17:30

Új iskolabuszsofőr jelentkezését várják!

Nagy port kavart cikkünk, melyben azt írtuk, a simontornyai Vak Bottyán iskola nem tudja tovább biztosítani a Tolnanémediről Simontornyára bejáró tanulók utaztatását iskolabusszal a sofőr hiánya miatt.

Brunner Mónika

Cél, hogy egyszerűbben, kényelmesebben utazzanak a gyerekek az iskolába (Fotó: Shutterstock)

Fotó: Hurst Photo

A simontornyai oktatási intézmény az új helyzetről sajnálattal értesítette a tolnanémedi szülőket, valamint szervezett megbeszélésre invitálta őket március másodikára a tolnanémedi művelődési házba. 
Vígh László, Tolnanémedi polgármestere a találkozó után nyilatkozott portálunknak. Ezután a Tamási Tankerületi Központtal és az iskolabusz sofőrjével személyesen is felvette a kapcsolatot, hogy még alaposabban megismerje az esetet.

– A Tamási Tankerületi Központ arról tájékoztatott, hogy a simontornyai iskolában kifogással éltek a buszsofőr viselkedése miatt, aki a Simontornya–Pálfa iskolabuszt vezette. A tolnanémedi iskolásoknak azért nincs már iskolabuszuk, mert a Simontornya–Tolnanémedi iskolabusz sofőrjét átirányították a pálfai járatra – mondta portálunknak. 

A buszsofőr elmondta neki, hogy a buszon senki nem felügyelte a gyerekeket, akik fegyelmezetlenek voltak a járművön. Emellett úgy látta, hogy az iskolavezetés teljesíthetetlen feltételeket is kér tőle. Végül felmondásának oka az volt, hogy a gyerekek a buszon túllépték a viselkedési határokat, tehát a polgármesternek megcáfolta az elsődleges információkat, miszerint a fizetése miatt hagyta ott az állását. 

Vígh László hozzátette: tudomása szerint tehát két iskolabuszról van szó. Az őket érintő járat Simontornya és Tolnanémedi között közlekedett, és a jármű nem ment be Kisszékelyre, ahogy előzőleg tudta. A másik busz Simontornya és Pálfa között közlekedik, ez az is­kolajárat a mai napig szállítja a gyerekeket az iskolába. 

A Tamási Tankerületi Központ a megkeresésünkre azt a hivatalos választ adta, hogy továbbra is megoldott a diákok beutazása, átmenetileg a Volánbusz e célra beállított többletjáratával. A Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium simontornyai székhelyére a környező településekről érkeznek tanulók, így többek között Pálfáról, Sárszentlőrincről, Nagyszékelyről és Tolnanémediről is. A tolnanémedi tanulókat a tankerületi központ által fenntartott, a simontornyai iskola által működtetett két iskolabuszból az egyik szállította.

Az egyik busznak a vezetője mondott fel február végétől. A tankerületi központ és az iskola vezetősége is törekszik arra, hogy új buszvezetőt foglalkoztassanak. Addig is a Volánbusz Zrt.-vel való együttműködés eredményeként március 6-tól rásegítő járatot állítanak be a reggeli utaztatás megvalósítása érdekében.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában