Barkácsolás, tojásfestés

2023.04.08. 13:00

A székelykör is tovább élteti a húsvéti ünnepkörhöz tartozó hagyományait

A Nagymányoki Székelykör Egyesület hagyományaihoz híven az idei évben is meghívta a Nagymányoki Pitypang Óvoda és Bölcsőde nagycsoportosait a húsvéti készülődésre, melyet a helyi székelyházban tartott. Közel harminc ovis vettek részt a délelőtti programon.

Farkas Eszter

Az írókázással is megismerkedhettek a mányoki óvodások Pap Gézáné jóvoltából (Beküldött kép)

– Lehetőségük volt barkácsolni, tojásokat színezni, kirakóst játszani, betekintést nyertek az írókázás világába Pap Gézáné jóvoltából. Meglátogathatták a berendezett tájszobát is, ahol az egyesület elnöke, Domokos József kalauzolta a nagycsoportosokat. Az idő szerencsére kegyes volt és a kint berendezett húsvéti fészket is meg tudták tekinteni – mondta Huckerné Csoboth Csilla, egyesületi tag.

A sétában elfáradt gyermekeket teával és édes süteménnyel várták a székelykör asszonyai, és akinek volt még energiája, a szabad levegőn, az udvarban futkározással, bújócskázással vezethette le.

– Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy egy tartalmas, vidám délelőttöt tölthettük el. Jó volt együtt készülődni a gyerekekkel, ráhangolódni az ünnepre. Reméljük, jövőre is meglátogatnak bennünket a leendő nagycsoportosok – tájékoztatta lapunkat Huckerné Csoboth Csilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában