Hajdan

2023.04.09. 16:20

Egy 16 hónapos kisgyermeket gázolt el az ittas sofőr

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

35 ÉVE  írta meg a lap, hogy „a  Tolna Megyei Sütőipari Vállalat szekszárdi sütőüzemében választékbővítés keretében gyártják a tizenkilencedik fajta, az Erzsébeti kenyeret. Április 8-án kezdődött meg a gyártása, igényfelmérés jelleggel, jelenleg 200-250 darabot gyártanak naponta, ami a délutáni órákban kerül az üzletek polcaira. A frissen sült kenyér jellemzője a felületén levő három lyuk.”

35 ÉVE „a Tolna Megyei Bíróság ítéletet hirdetett a Simontornyai Bőr- és Szőrmefeldolgozó Vállalatot fosztogató tolvajtársaság ügyében. 
Az elkövetés módja a következő volt: a lopott bőrt, vagy szőrmét, esetleg mindkettőt hordóba csomagolták, a hordót a kerítésen kidobták. A kár, amit a vállalatnak okoztak, meghaladja az egymillió forint értéket. A bíróság a hat tagú társaságot 1 és 4,5 év közötti szabadágvesztésre ítélte. Kötelezte az elítélteket az okozott kár és járulékai megfizetésére, közrehatásuk arányában.”

35 ÉVE Sz. S. ügyében hozott ítéletet a megyei bíróság. „A férfi három üveg sör elfogyasztása után egy ismerősével saját gépkocsiját vezetve horgászni indult. Eközben még újabb két üveg sört fogyasztott el. A késő délutáni órákban (18 óra utáni időben) értek vissza a személygépkocsival ismerőse házához és annak kapujánál megálltak. Együtt bementek a házba, de Sz. néhány perc múlva már ki is jött, azzal a szándékkal, hogy hazamegy. Ekkor már a személygépkocsi környékén több kisgyermek játszott. Sz. beült gépkocsijába, és anélkül, hogy a tolatás akadálytalanságáról meggyőződött volna, megkezdte a hátramenetet. Figyelmetlensége miatt nem vett észre gépkocsija mögött egy 16 hónapos kisgyermeket, akit a szabálytalan tolatás következményeként a gépkocsi jobb hátsó kerekével elütött. A baleset következtében a kisgyermek mindkét combcsontja eltörött. A gázoló gépkocsivezetőt a bíróság hathavi, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, mint főbüntetésre, mellékbüntetésül a közúti járművezetéstől egyévi eltiltásra ítélte, jogerősen.”

A Hajdan című sorozatunk korábbi részeit ide kattintva olvashatja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában