Művészeti tábor

2023.04.21. 17:30

Festői környezetben alkothattak együtt

Mórágyon festői környezetben, különböző technikákkal és stílusban alkotják a remekműveket a festők közel egy teljes héten át. Biszák László szervezte az alkotótábort, mely egyedülálló lehetőség a művészek számára, hogy egy helyen összegyűljenek és közös, támogató környezetben alkossanak.

Farkas Eszter

A tábor célja, hogy a művészeknek egy olyan teret biztosítson, ahol a munkájukra összpontosíthatnak és fejleszthetik képességeiket (Fotó: M. K.)

Ez a művészeti tábor túllép a megyehatáron, az ország kiválóságai vesznek részt rajta. A célja, hogy a művészeknek egy olyan teret biztosítson, ahol a munkájukra összpontosíthatnak és fejleszthetik képességeiket. Mórágy természeti adottságainak és a polgármester, Glöckner Henrik felajánlásának köszönhetően ebben a lenyűgöző, mondhatni háborítatlan környezetben lehetünk, ami nagyban elősegíti a kreativitást, új ötleteket inspirál és kísérletezésre ösztönöz – válaszolta kérdésünkre Biszák László festőművész, a tábor szervezője. Mint mondta, a tábor egy olyan hely, ahol az alkotók elmenekülhetnek a mindennapi élet zavaró tényezői elől, és elmerülhetnek a művészetükben. 

A festők itt ötleteket cserélhetnek és visszajelzést is kaphatnak munkájukról egymást támogató környezetben. Ez hihetetlenül gazdagító élmény lehet a számukra, mivel lehetővé teszi, hogy kibővítsék perspektíváikat és tovább fejlődjenek. 

– Természetesen az alkotás mellett szerettük volna megörvendeztetni a helyieket is a nagylelkűségükért, ezért minden jelenlévő festőművész kiállította itt a Gránit fogadóban két korábban készült alkotását, összesen huszonnégy mű látható itt – mondta el Biszák László. 

Az alkotótáborban részt vevő művészek: Wusching Ibolya, Kalas András, Sturcz Tímea, Kovács Sándor, Zsíros Aranka, Keller Jolán, dr. Reiningné Kádár Krisztina, Barabás Aranka, Monostori Mária, Németh Kata és Biszák László. 
– Székesfehérvárról jöttem és élményfestéssel is foglalkozom – emelte ki Sturcz Tímea festő. 

– Természetesen az alkotótáborba nem ezért jöttem, itt a saját alkotásaimra koncentrálhatok. Az élményfestés lényege ugyanis, hogy teljesen új tapasztalatot szerezzenek a résztvevők, a teljesen amatőrök is a festésről, ez a módszer garantált siker­élményt ad. Ez egy irányított festési foglalkozás tulajdonképpen, ahol folyamatos segítés mellett készíthetik el a résztvevők a festményeiket. Az élményfestés során Tímea lépésről lépésre útmutatást ad egy adott festmény elkészítéséhez, visszajelzést ad a technikákról és a kompozíciókról, valamint bátorítást és motivációt nyújt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában