Autizmus világnapja

2023.04.03. 18:00

Kékbe borult a Garay tér

Kékbe öltözött apróságok kék zászlókkal hívták fel a figyelmet hétfőn délelőtt fél tízkor a szekszárdi Garay téren az autizmusra az április 2-ai világnap alkalmából.

Farkas Eszter

Kékbe öltözött apróságok kék zászlókkal hívták fel a figyelmet az autizmus világnapján.

Fotó: Mártonfai Dénes

– Az autizmus világnapjához kapcsolódva figyelemhívó rendezvényeinket igyekszünk a dátumhoz a lehető legközelebbre szervezni – tudtuk meg Vizdár-Lőczi Gizellától, az Esőmanók aktivistájától. – Jótékonysági futással és kerékpározással vártuk az érdeklődőket múlt héten vasárnap, erre 620 nevezés érkezett be eddig. Ebben benne van a virtuális nevezők száma is. 

A hétfő délelőtti rendezvényen körülbelül száz óvodás vett részt a Garay téren, akik között speciális igényű és átlagos fejlődésű gyerekek vegyesen voltak,  és együtt jártak körtáncot, daloltak és játszottak.

– A gyerekek nyelvén próbáltuk megfogalmazni, hogy mindannyian mások vagyunk, de gyerekek és felnőttek egyaránt a szeretetre és az elfogadásra vágynak – mondta az aktivista.

A szekszárdi EGYMI, Óvoda és Általános Iskola tornacsarnokában ingyenes koncertet adott a kicsiknek a Csurgó Zenekar, melyen körülbelül kétszáz óvodáskorú gyermek vett részt.

– A zenekar közvetlenségének és kedvességének köszönhetően itt is nagyon jól érezték magukat a gyerekek. Meglepetésként ért minket, hogy a zenekar felkérésére pár száz forintos adományokat is kaptunk a résztvevő intézményektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában