TEOL podcast

2023.04.08. 14:00

„Ma már az imáim nem kérések, hanem hálaadások!”

Négy éves volt, amikor az édesapja elvitte magával a munkahelyére, a bonyhádi Zománcgyárba. A hatalmas izzó kemencék és az óriási kádakban megcsillanó színes zománcok látványa rögtön magával ragadta.

Vizin B.

Perczel-díjjal kitüntetett, országszerte elismert zománcműves (Beküldött fotó)

A gyermeki kíváncsiság és érdeklődés később sem hagyott alább nála, ezt igazolja az is, hogy 1973-tól napi szinten alkot. Ennek már ötven éve, de azóta sem „kopott meg a zománc” Stekly Zsuzsa alkotókedvén – valamennyiünk legnagyobb örömére! 

A Perczel-díjjal kitüntetett, országszerte elismert zománcműves volt a Teol.hu podcast adásának legutóbbi vendége. Egészen pontosan mi vendégeskedtünk nála, bonyhádi alkotóműhelyében, amelyből rálátni az egész városra. 

Elmondása szerint nem csak ez a meseszép látvány inspirálja őt nap mint nap, hanem az a belső indíttatás, küldetéstudat, amelynek köszönhetően élethivatásának tekinti az alkotást, a szépre, jóra való igyekezetet. A szakrális témák ábrázolásában találta meg önmagát és Istennel való kapcsolatát. 

Mint mondta a beszélgetés során: ma már az imái nem kérések, hanem hálaadások! A családjáért, az alkotás szeretetéért és mindazért, amiért kiegyensúlyozott életet élhet. Erről is mesélt a húsvéti készülődés közepette.

Stekly Zsuzsa Soli Deo Gloria című húsvéti kiállítása múlt hét vasárnap nyílt meg a Decsi Faluházban. 

A Teol.hu podcast csatornájának korábbi adásait pedig itt találja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában