Teol.hu videó

2023.04.03. 17:29

Ötven éve játszik a tűzzel Stekly Zsuzsa (VIDEÓ)

Soli Deo Gloria címmel nyílt húsvéti kiállítás vasárnap 16 órai kezdettel a Decsi Faluházban. A latin kifejezés magyarul azt jelenti: Egyedül Istené a dicsőség.

Szeri Árpád

Kifejezetten húsvéti válogatás alkotja a kiállítást

Fotó: Mártonfai Dénes

A közönség Stekly Zsuzsa tűzzománc alkotásait tekinthette meg. Az ünnepre hangolódást szolgáló rendezvényen Decsi Kis János alkotóművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a különleges hangulatú, ihletett műveket. Köszöntőt Heberling Tibor, Decs polgármestere mondott, közreműködött a Mohácsi Bartók Béla Vegyeskar. A húsvéti felkészítő elmélkedést Janó Attiláné katolikus hitoktató tartotta.

– Kifejezetten húsvéti válogatás alkotja a kiállítást – mondta el portálunknak Stekly Zsuzsa. – Az itt látható negyvenhét munkám között van korábbi és újabb is. Néhány példát hadd említsek: Jézus életét hét, a magyar szenteket tíz tűzzománc mutatja be, illetve megtekinthető egy nagyméretű keresztút alkotásom is.

A Decsi Református Egyházközség, Decs Nagyközség Önkormányzata és a Decsi Római Katolikus Egyházközség által karöltve szervezett tárlat április 12-ig látogatható, a Faluház nyitva tartása idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában