Találkozó

2023.05.29. 09:31

A legendás Dutra erőgépek vonultak az utcákon

Hagyományosan Pünkösdkor rendezték meg – idén is így történt – immár XI. alkalommal a nemzetközi Dutra találkozót, melyre Bátaszékről is érkeztek gazdák. A Kiskőrösi Dutra Baráti Kör 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy a Dutrát kedvelő és üzemeltető emberek közösségét összegyűjtse.

Mauthner Ilona

A Dutra nagyszerű, sokoldalú mezőgazdasági gép volt egykor, illetve még ma is sok példányt használnak. (Beküldött kép)

A Dutra D4K egy magyar összkerék-meghajtású mezőgazdasági traktor, melyet a kispesti Vörös Csillag Traktorgyár gyártott 1960-tól 1972-ig, mondta a bátaszéki Mayer Orbán, aki gazdatársaival immár rendszeresen részt vesz a Dutra-találkozón.

Kezdetben négyhengeres motorral forgalmazták, majd 1964-től az erősebb, hathengeres motorral ellátott és jelentősen áttervezett változatát gyártották. A hazai mezőgazdasági üzemek és erdészetek elterjedt járműve volt az 1960-as évektől és jelentős mennyiségben exportálták is, főleg az NDK-ba.

Mint mondta, neki is van belőle több is, nagyszerű traktor, tette hozzá. Különleges látvány volt, amikor a sok helyről érkezett Dutra traktorok Kiskőrös utcáin felvonultak, ez ugyanis része volt az idei nemzetközi találkozónak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában