Együttműködési megállapodás

2023.05.03. 17:30

A tehetséggondozó pedagógusok tudását gyarapítják

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán délután a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi campusán Suki Aliz, a dunaújvárosi Danube Education Alapítvány elnöke és dr. Szécsi Gábor, a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja.

Szepesi László

Suki Aliz és dr. Szécsi Gábor aláírta, kicserélte az együttműködési megállapodás dokumentumait

Fotó: Makovics Kornél

Túllépni a Dél-dunántúli régión, ez a cél motiválta az egyetemi kar vezetőit, mikor megegyeztek a dunaújvárosi alapítvánnyal, hogy a szomszédos vármegyében indítják a tehetséggondozással kapcsolatos pedagógusképzést, illetve továbbképzést. 

A Dunaújvárosban tavaly létrehozott alapítvány célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű diákok tanulásának segítése délutáni órákkal, korrepetálással. Az egyetem pedig ezt segítendő gyarapítaná az ebben részt vállaló pedagógusok tudását a második félévben indítandó tanfolyammal, amelynek során a logikai gondolkodást segítő ismereteket adnák tovább a karon kidolgozott logikai játékokkal, illetve a tehetséggondozás a pedagógiai gyakorlatban című tanfolyamon. Ezen a résztvevők megismerhetik az egyetemen már sikerrel alkalmazott, Dienes Zoltán által kidolgozott projektet, s ajándékba kapják az ezzel kapcsolatos logikai játékokat.

Az alapítvánnyal közös képzéshez pedig, amelynek költségeit az alapítvány fizeti, a Dunaújváros Infopark Nonprofit Kft biztosítja a helyiséget. 

Távolabbi cél, mondta Szécsi professzor, hogy a tanfolyamot követően alap-, illetve továbbképzéseket is indítanak a Fejér vármegyei városban. Az ősszel kezdődő ingyenes képzésbe legalább 15 olyan pedagógus jelentkezését várják, akik annak befejezése után vállalják, hogy részt vesznek az alapítvány indította felzárkóztató programban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában