Fesztivál

2023.05.31. 10:53

Bivalyerős képeket várnak az idei Tarkára

Újra lehet jelentkezni a Tarka fotópályázatra. A megye egyik legjelentősebb fesztiváljának, az immár huszonegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Tarka Marhafesztivál részeként harangozta be a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ a programelemet.

Farkas Eszter

A világ minden pontjáról várják a szarvasmarhákról készült képeket. (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A pályázatra bárki jelentkezhet, de tényleg bárki, foglalkozástól, lakóhelytől és életkortól függetlenül. A pályázat témája a szarvasmarha és annak tenyésztése, így nem kizárólag a magyar tarkák örökíthetők meg.

Ahogy a korábbi pályázatokra, úgy idén is a világ bármely pontjáról, bármilyen technikával készült képeket lehet küldeni valamennyi fajta szarvasmarháról. A beérkezési határidő július 10. 

– A képek WeTransfer fotóküldő rendszerrel, vagy GoogleDrive-on keresztül is küldhetők. A fotók beérkezéséről visszajelzést küldünk – tájékoztatta lapunkat az ötletgazda, Kirchné Máté Réka.

Egy pályázó maximum tíz darab képpel indulhat, fekete-fehér, színes, digitális vagy digitalizált képet küldhet be e-mailben. A zsűri idén is kiváló tagokból áll: Szabó Béla EFIAP fotóművész, Dr. Füller Imre, agrármérnök, a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének nyugalmazott ügyvezető igazgatója és Kirchné Máté Réka, a fotópályázat ötletgazdája, a Bonyhádi Fotóklub alapítója.

Bővebb információt a pályázatról és a letölthető nevezési lapot a www.muvhazbonyhad.ewk.hu oldalon találhatják meg. A zsűri döntéséről július 21-ig kapnak értesítést a jelentkezők, a fotókból nyílt kiállítás augusztus 11–31-ig lesz megtekinthető a művelődési központban. A kiállítást követően pedig egy online galériában közzé teszik az összes beérkező fotót, az alkotók nevének megjelölésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában