Program

2023.05.05. 14:47

Civilek főztek a Majálison Dombóváron

Új helyszínen, a Múzeumkertben a Civil Majálison találkoztak az egyesületek tajgai a hosszú hétvége első napján Dombóváron. A Civil Majális igazi közösségépítő rendezvény minden évben. Idén tizennégy csapat jelentkezett a főzőversenyre, több mint háromszáz résztvevővel, jó hangulatban telt a délelőtt.

Varga Szilvia

A szerző felvétele.

Pintér Szilárd polgármester köszöntötte a jelenlévőket és a vendég szervezetet, a Tolna Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ csapatát. A Civil Szövetség biztosította az alapanyagokat a bográcsos étel elkészítéséhez, a pincepörköltön kívül készült székely káposzta, bakonyi sertéspörkölt és halászlé is.

Tóth Zoltán Civil Tanácsnok, Bodó Imre helytörténész és Árok Attila, a Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke vállalta a zsűri szerepét. Döntésük alapján különdíjban részesült a Dombóvári Polgárőr Egyesület által készített halászlé, a vándorkupa maradt a szekszárdi vendégeknél, második a Dombóvári Ózon Asztma Egyesület, harmadik a Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület lett a főzőversenyen.

A jó hangulatról Frucht Ferenc és a Senior tánccsoport, Sátor Edéné, Molnár Gyuláné, Tongori Attiláné, a Dombóvári Zenész Egyesület és Gyugyi Tamás gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában