Teol podcast

2023.05.12. 19:00

Kiváló ápolóit díjazta a szekszárdi kórház

Az Ápolók Világnapja alkalmából a példaértékű ápolói tevékenységet végzőket díjazta a Szekszárdi Balassa János Kórház vezetősége. Ez alkalomból megszólaltattuk az Ápolók Nemzetközi Napjának két kiemelt díjazottját és a kórház ápolási igazgatóját

Tóth Tímea

Az Ápolók Világnapja alkalmából a példaértékű ápolói tevékenységet végzőket díjazta a Szekszárdi Balassa János Kórház vezetősége. (Fotó: M. D.)

A betegápolási tevékenység a rászoruló segítése mindabban, amit saját maga is megtenne, ha lenne hozzá megfelelő képessége, tudása, ereje.

Hagyományosan olyan tulajdonságokat társítunk ehhez a hivatáshoz, mint az empátia, a türelem, a nyugalom és a nyitottság. E hivatást választókkal szemben elvárás a felelősségteljesség, felkészültség, legyenek jó partnerei az orvosnak és a betegnek egyaránt, tudjanak csapatban dolgozni, és ha kell, hideg fejjel helyes döntéseket hozni. Fontos a kommunikációs készség, elengedhetetlen az érzelmi stabilitás. Szellemileg és fizikailag jó formában kell lenni, megfelelő elméleti és gyakorlati tudással kell rendelkezni.

Az Ápolók Világnapja alkalmából a példaértékű ápolói tevékenységet végzőket díjazta a Szekszárdi Balassa János Kórház vezetősége. A 12 kitüntetett között kiosztották a Főigazgatói elismeréseket, a Magyar Ápolási Egyesület díjait, valamint volt 2 kiemelt elismerés is, egy Miniszteri kitüntetés és az Év szakdolgozója díj.

Podcast beszélgetésünkben Pappné Kozma Krisztina ápolási igazgató beszélt az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából megrendezett ünnepségről, majd Rózsa Dorottya az Év szakdolgozója díj átvevője, a III-as Belgyógyászat és hematológia, és a Bőrgyógyászat osztályvezető ápolója, valamint Balla Ágnes, a III-as Belgyógyászat és hematológia osztályvezető ápoló helyettese, a Miniszteri kitüntetés tulajdonosa beszélt nekünk hivatásáról.

Az ápolók nemzetközi napja alkalmából tartott ünnepségről itt olvashat bővebben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában