Fejlesztés

2023.05.13. 19:36

Retro diszkóval váltották valóra a háziorvos álmát Kakasdon

Hatalmas sikere volt a februári gyűjtésnek, melyet a Kakasdi háziorvosi rendelő eszközeinek fejlesztése kapcsán szerveztek meg. Dr. László Eszter, háziorvos nyilatkozott lapunknak arról, hogy a befolyt adományokat mire fordítottak.

Farkas Eszter

Dr. László Eszter háziorvos az új eszközökkel. Fotó: Makovics K.

Mint azt már korábban megírtuk, a február 11-én a Kakasdi háziorvosi rendelő eszközeinek fejlesztésére rendezett jótékonysági Retro disco várakozáson felüli támogatásban részesült.

Dr. László Eszter háziorvos az új eszközökkel. Fotó: Makovics K.

– Olyan gépeket szereztünk be (több helyről kérve árajánlatot), amelyek fontosak az alapellátás szűrési, diagnosztikai és gondozási munkájában, tehát a mindennapi betegellátásban, valamint hozzájárulnak – jelentős mértékben – a páciensek jobb ellátásához – emelte ki a háziorvos. Beszereztünk egy olyan multifunkciós defibrillátort, mely EKG-t készít, a vér oxigénszintjét méri, szakemberek számára biztosít defibrillálási lehetőséget.

Ezenfelül beszereztünk egy második oxigénpalackot, akkumulátoros váladékszívót, sürgősségi véranalizátort, vizeletvizsgáló eszközt. A bevétel által rendelkezünk egy nagyon jó minőségű érvizsgáló géppel, amely az érszűkület szűrésére kiválóan alkalmas.

Vásároltunk egy 12 csatornás EKG készüléket, továbbá 24 órás vérnyomás monitorozásra alkalmas eszközt, pulzoximétert, digitális hőmérőt, vérnyomásmérőt, valamint több kényelmi eszközt is, mint vizsgálóágyat, infúziós állványt, vizsgálólámpát, műszertároló asztalt és szekrényt, falra szerelhető fertőtlenítő adagolókat, irodai- és egyéb székeket. Megtörtént az orvosi szoba hangszigetelése, az orvosi szoba bútorzatának korszerűsítése és egy multifunkciós nyomtatóval is gazdagodtunk.

Ezek a műszerek és eszközök az orvosi rendelőben, valamint a betegellátáshoz használt gépkocsiban kerültek elhelyezésre. Az eszközök a beszerzés napjától használatban vannak, ezekkel végzi el a doktornő a vizsgálatokat és a szűréseket.

– Elmondhatjuk, hogy egy nagyon jó eredménnyel zárult eseményről van szó, végig kitűnő hangulatban. Kakasdon egy korszerű, jól felszerelt háziorvosi rendelőt – mindennel, amit szerettünk volna, sőt várakozáson felül - sikerült korszerűsítenünk. 

– Egyet nem szabad elfelejteni, ezek a gépek mögött a lényeg az ember. Dr. László Eszter háziorvosunk, aki azon volt, van, hogy alázattal, minél szélesebb körben gyógyíthasson és megelőzhessen ezekkel az eszközökkel, szolgálja egészségünket. Mi, akiket gyógyít, akik igyekeztünk munkáját támogatni ezzel a kezdeményezéssel, annak támogatásával. Dr. László Eszter és Kakasd Község Önkormányzata nevében köszönet és hála mindenkinek, aki részt vett ebben a példás kezdeményezésben - hangsúlyozta Schellné Simcsik Orsolya polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában