A munka ünnepe

2023.05.02. 17:30

Színes programokkal, májusfa állítással ünnepeltek

Retró Majálist rendeztek hétfőn Pakson, ahová színes programokkal várták a helyieket. A majálisozókat főzőverseny, valamint különböző gyermek- és szórakoztató programok várták az ASE Sportcsarnok környékén.

Gazsó Rita

Pakson Retró Majálist rendeztek (Fotó: M. Gy.)

Paks

A megszokott módon ezen az eseményen adták át az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatósági nívódíjait is több mint harminc dolgozónak. Az egésznapos rendezvényen művészeti csoportok is felléptek, az est sztárvendége Korda György és Balázs Klári volt.

Kajdacs

Kajdacson a régi népi hagyományoknak megfelelően májusfa állítással köszöntötték a természet újjászületését vasárnap délután. A közös májusfa állításra szép számú helybéli érkezett. Valamennyien színes selyemszalagokat hoztak magukkal, amellyel közösen díszítették fel a falu májusfáját. 

Kajdacson a hagyományoknak megfelelően májusfát is ültettek (Fotó: Kajdacs a település közösségi oldala)

– Jelentős segítséggel sikerült felállítani vasárnap a falu májusfáját. A legkisebbektől a legnagyobbakig részt vettünk benne és nagyon jó érzés volt látni, tapasztalni, hogy milyen sokan érdeklődtek az esemény iránt. Lányok! Mindenki nyugodtan érezze a magáénak – írták a település közösségi oldalán a szervezők.

Dunaföldvár

A város pazar programmal, Majálissal és Spenótnappal készült idén is a munka ünnepére. Az új rendezvényhelyszínen, a Sárga Pincésgödörben ezúttal is fontos szerepet kapott a sport. A délelőtt jelentős részében sportprogramok voltak, kispályás foci, a célbarúgás, a tollasozás, a strandröplabda, az íjászat várta a látogatókat, de ki lehetett próbálni egy evezős ergométer-padot is. Emellett a futás és a bringázás szerelemesei is megtalálhatták a nekik való programot. A délelőtt folyamán májusfát is díszítettek és állítottak. 

Délután színpadi műsorokat láthattak az érdeklődők, volt néptánc- és társastánc-bemutató, este pedig Gáspár Laci érkezett a pincésgödörbe. A műsorszámok között szkanderversennyel múlathatták az időt a helyiek. Emellett egész nap ugrálóvár, céllövölde, körhinta, zorblabda és lovaskocsikázás egészítette ki a programsort, a helyi boros egyesületeknek köszönhetően a kilátogatók a fröccsteraszon olthatták a szomjukat.

A helyi Vöröskereszt idén is nagy lelkesedéssel és elhivatottsággal rendezte meg a hagyományos spenótfesztivált a majális keretei között. A kiegészítő program eredete onnan származik, hogy Dunaföldvár nagyon sokáig a spenótjáról volt ismert, ezt idézik fel a spenótos ételek bemutatójával és kóstolójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában