Légifotó

2023.06.23. 16:13

A szekszárdi fotográfus államtitkársági különdíjat kapott

Ruip Gergő, szekszárdi fotográfus nyerte el a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett Magyar szemmel című fotópályázat különdíját "A Völgység ékszerdoboza" című, Závod településről készített légifelvételével.

Brunner Mónika

Potápi Árpád János, Ruip Gergő Máté és Zsikó Zoltán a fotópályázat díjátadóján(Beküldött fotó)

Az elismerést június huszonkettedikén csütörtökön vette át Ruip Gergő a fővárosi Várkert Bazár díjátadóján, ahol a díjnyertes fotókból kiállítás is nyílt. A kiállításon a díjazott tizennégy legjobb fotó és további harminc közönségdíjas fénykép látható, köztük az ő alkotása is. A Magyar szemmel című pályázat három témája az anyaföld, az anyanyelv és az anyaszív volt.

– A fotó elkészítése a Gasztromegye vármegyei értékeket is bemutató főzőműsor forgatása alatt készült, még 2021-ben. Anyaföld kategóriában neveztem a képpel, mert ez a szűkebb hazám, és úgy gondoltam, hogy a Závodról készült légifelvétel jól megállja majd a helyét a versenyen. Ugyanis nagyon érdekes pillanatot sikerült megörökítenem, pont úgy sütött ki a felhők közül a Nap naplementekor, hogy csak a települést világította meg. A különleges pillanat lefotózása ispirált, hogy nevezzek a versenyre – mondta lapunknak Ruip Gergő, akit büszkeséggel tölt el, hogy elismerték a munkáját. 

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár adta át a díjat. Megnyitó beszédében úgy fogalmazott, hogy a pályázatra jelentkezett alkotók saját szívüket tárták fel, egy-egy napba, egy-egy életképbe engednek betekinteni, szeretetet, összetartozást, hagyományokat és értékeket közvetítenek. A díjátadón a zsűri nevében Emmer László fotográfus ismertette, hogy mintegy kétezer fénykép érkezett a pályázatra. 

Ruip Gergőt a barátnője és Zsikó Zoltán, a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke kísérte el az átadóra, akit személyes barátság fűz a fotógráfushoz, valamint szívügyének tekintette, hogy vármegyei fotó ilyen előkelő helyezést ért el ezen a neves versenyen.

A fotópályázat minden kategóriájában és a közönségszavazás során az első helyezett 300 ezer, a második helyezett 200 ezer, a harmadik helyezett 100 ezer forint nyereménnyel és oklevéllel gazdagodott. A fotópályázatot az idei évben tizennégy év alattiak számára egy kategóriában rajzpályázatként is kiírták. 

Ruip Gergő főállású fotós, nagyszabású rendezvényeken fényképez, reklámanyagokat, céges imázsokat készít. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában