Jótékonyság

2023.06.07. 07:00

Fagylalt rászoruló gyerekeknek

Itt a nyár, minden gyermek fagyira vár! címmel civil kezdeményezésű akció indult Pakson, amelynek keretében bárki fagylalttal ajándékozhat meg rászoruló gyermekeket. A kampányhoz, a legutóbbi hírek szerint, egyelőre hat paksi cukrászda csatlakozott.

Gazsó Rita

Nehézsorsú gyermekek arcára szeretnének mosolyt csalni a kezdeményezéssel.

Forrás: Szép Zsóka/TelePaks

Az ötletgazda, dr. Ulbertné dr. Merész Laura a kezdeményezés megszületéséről a TelePaksnak elmondta, amikor egy másik jótékonysági ügy kapcsán elvitt egy testvérpárt cukrászdába, akkor merült fel benne egy összefogás ötlete annak érdekében, hogy több rászoruló gyermeknek lehessen része hasonló élményben. Munkához látott, és létrejött az Itt a nyár, minden gyermek fagyira vár! elnevezésű program.

Freiné Fritz Ildikó, a Paksi Kistérségi Szociális Központ munkatársa jelezte, ők abban segítenek, hogy eljuttatják a fagyikuponokat az érintettekhez. A program lényege, hogy ha valaki bemegy fagyizni valamelyik az akcióhoz csatlakozott cukrászdába, vehet egy vagy akár több kupont, és bedobhatja az ott kihelyezett gyűjtőládába.

Egy kupon megvásárlásával egy rászoruló gyermek egy gombóc fagyihoz juthat. A tervek szerint a gyűjtődobozokat havonta kétszer ürítik ki, és juttatják el a kuponokat rászoruló gyerekekhez. A részletekről a szociális központ közösségi oldalán adnak majd tájékoztatást.

Weisz Réka, a Paksi Ifjúságért Egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy ők is örültek a megkeresésnek, és nem volt kérdés, hogy segítenek, amiben csak tudnak. – Vállaltuk az akció grafikai részének finanszírozását, a szükséges eszközök – plakátok, gyűjtődobozok, kuponok – beszerzését, elkészítését. Bízunk benne, hogy sok gyermek arcára mosolyt tudunk csalni ezzel a kezdeményezéssel – mondta.

Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: nagyon megfogta az ötlet. – Egy közösség erejét megmutatja, hogyan viszonyul az elesettekhez. Ez egy példaértékű kezdeményezés, amivel örömöt szerezhetünk nehezebb sorsú gyerekeknek, ugyanakkor a jobb körülmények között élők láthatják, hogy nem minden családban magától értetődő a fagylaltozás – emelte ki.

A kezdeményezéshez eddig az Erzsébet Nagy Szálloda cukrászdája, az Éva Cukrászda, a Stella Cukrászda, a Vagamary Cukrászda, az Édes Cake Macaronozó és a Placc Bisztró csatlakozott. A résztvevők azt is vállalták, hogy minden két kupon megvásárlása után egy harmadikkal támogatják az akciót. Mint elhangzott, az első dobozürítést a tanévzáró utánra tervezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában