Utolsó ülés

2023.06.29. 20:54

Kitüntető címekről döntött a vármegyei közgyűlés

Közgyűlést tartott Tolna Vármegye Önkormányzata a héten.

Teol.hu

Forrás: TVÖK

Mint arról az önkormányzati kabinet tájékoztatott, a „nyári szünet” előtti utolsó soros ülés témája volt például a megyei kitüntető díjak odaítélése is. Idén Tamásiban rendezik meg a hagyományos, szeptember elsején esedékes Megyenapot, amelyen az arra érdemesek – a közgyűlés döntése nyomán – vehetik át elismeréseiket. 

A kitüntetések odaítélése mellett napirendre került az Országgyűlés által már elfogadott békepárti határozat. A testület úgy döntött, hogy Tolna vármegye nevében kiállnak a béke nemzeti kívánalma mellett, így elfogadták az erre irányuló nyilatkozatot.

Ahogy az előterjesztésben szerepel: a szomszédországban dúló háború okozta – Európát és Magyarországot egyaránt érintő – válság tekintetében a mielőbbi békét szorgalmazva Tolna Vármegye Közgyűlése is csatlakozik a békepárti határozathoz, hiszen településeink, szűkebb hazánk és országunk a béke által fejlődhet tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában