Jótékonyság

2023.06.18. 20:00

Nórikáért focizott a két csapat

Súlyos műtéten esett át a szakcsi kislány. A naki sportegyesület adomány gyűjtő labdarúgó mérkőzést szervezett. A család meghatottan nyugtázta az összefogást.

Szeri Árpád

Beküldött kép

Teljesen váratlanul történt, idén februárban, egy látásvizsgálaton. A szemész doktornő felfigyelt arra, hogy a hétéves, első osztályos Nórika nem pontosan észleli a betűket. A későbbi, részletesebb kivizsgáláson kiderült, hogy nem egyszerű szem probléma, hanem komolyabb baj van a szakcsi kislánnyal. Az MR vizsgálat agydaganatot mutatott ki.

– Ettől kezdve felgyorsultak az események – adott tájékoztatást Domina Péter, a gyermek édesapja. – Méghozzá annyira, hogy május 23-án este rohammentő vitte Nórikát Pécsre, az Idegsebészeti Klinikára, ahol még aznap meg is műtötték. Nyolc órás beavatkozásra volt szükség.

Beküldött kép

Azóta a kislány jobban van. Ám együtt kell élnie olyan egészségügyi gondokkal, melyek kezelése lehetőségeiken túlmutató anyagi terheket ró a szülőkre. Erről tudomást szerezve döntött úgy a Nak SE, hogy segít a családnak a maga szerény eszközeivel.

– Domina Péter ugyan szakcsi lakos, ám kántorként nálunk, Nakon is szolgálatot lát el – közölte Rácz Gergő, a helyi labdarúgó sportegyesület elnöke és edzője. – A támogatás ötlete egyébként jó ismerősömtől, sporttársamtól, a szakcsi Niklai Tamástól ered. Nem is lehetett kérdéses, hogy azonnal igent mondunk a javaslatra. Felvettem a kapcsolatot az ugyancsak régi ismerős Kis Dániellel, a Dombóvári Labdarúgó Klub elnökével. Meghívtam őket egy jótékonysági célt szolgáló, barátságos mérkőzésre. Örömmel fogadták el az invitálást.

A meccs vasárnap délután zajlott le a naki sportpályán, a mindvégig sportszerű, gólzáporos – egyébként vendég győzelemmel végződő – mérkőzést Rácz Róbert, a község polgármestere vezette. A közönség az öltözők elé helyezett gyűjtő dobozokba helyezhette adományait. Korábban néhányan azt is jelezték Rácz Gergőnek, hogy utalással is segíteni kívánják a szakcsi családot. Lapzártakor az adományok összegzése még zajlott, az biztosra vehető, hogy a forint érték meghaladja a százezres nagyságrendet.

Beküldött kép

– Meghatott bennünket ez a kezdeményezés, az, hogy gondolnak ránk – mondta Domina Péter. – Ez az összefogás példaértékű.

Ha olvasóink közül valaki támogatni kívánná a családot, akkor ezt az alábbi néven és számlaszámon teheti meg:

DOMINA PÉTER

11773487 - 00034812

OTP

IBAN HU 63 1177 3487 0003 4812 0000 0000

BIC/Swift kód : OTPVHUHB

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában