Pöttyöslabdát kerestek a füstsátorban

2023.06.25. 10:48

Sokan látogattak el a bátaszéki tűzoltó laktanyába

Immár hagyomány, hogy a Múzeumok Éjszakáján a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság is várja az érdeklődőket.

Mauthner Ilona

Az udvaron egy füstsátrat állítottak fel, ahol kipróbálhatták, hogy ilyen körülmények között észreveszik-e, és képesek lesznek-e kihozni onnan egy labdát.

Forrás: Beküldött fotó

Így volt ez most szombaton is. Ill József parancsnok, aki egyben a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltóság elnöke is, elmondta, este hat és éjfél között közel százhetven érdeklődő fordult meg náluk. Este tíz óráig főleg családosok érkeztek, hat tűzoltó segítette a munkájuk bemutatását. 

A tűzoltóság oktatótermében egy tárlatot rendeztek be, ahol Trefner József – ma már nyugdíjas, korábban a tűzoltóság parancsnoka is volt – mutatta be a saját gyűjteményét, és mesélt a tűzoltók múltbéli munkájáról is. Idén 140 éves a bátaszéki tűzoltóság. 

Beküldött fotó.

Ezt követően megnézték a látogatók a laktanyát, majd a körletet, ahol pihennek, várakoznak a tűzoltók a segélyhívásokra. A szertárban az eszközöket és az autókat tekinthették meg. A kisebb gyerekek tehettek egy kört a tűzoltóautóval a környező utcákban. 

Az udvaron játékra hívták a vendégeket, a gyerekeknek úgynevezett puttonyos fecskendővel kellett "lelőni" a pettyes labdát, a felnőttek pedig kipróbálhatták a porral oltó használatát, hátha egyszer otthon is szükség lesz erre a tudományukra.

Szintén az udvaron egy füstsátrat állítottak fel, ahol a vállalkozó szelleműek kipróbálhatták, hogy ilyen körülmények között észreveszik-e, és képesek lesznek-e kihozni onnan egy labdát. Ezzel az volt a cél, hogy átérezzék, milyen nehéz látni, mozogni, segíteni egy füsttel teli helyiségben, mondta a parancsnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában