Öt perc alatt

2023.06.02. 16:19

Villámszülés: nem értek el a kórházig, a mentők segítették világra a csecsemőt

Csütörtökön hajnalban kezdődtek a fájásai annak a 39 hetes kismamának, aki kora reggel kérte a mentők gyors segítségét Dunaföldvárra. Az édesanya el akart indulni kórházba a férjével, ám az események felgyorsultak, így inkább mentőt hívtak.

Ábrahám-Gazsó Rita

Illusztráció: Shutterstock

– Bajtársaink perceken belül helyszínre értek, és megvizsgálták az asszonyt, amiből kiderült, hogy valóban túl késő kórházba sietni, így rögtön felkészültek a szülés levezetésére – számolt be csütörtök délután a hírről az Országos Mentőszolgálat.

Mint írták, az életmentők mindössze öt perc alatt világra segítették a család második gyermekét, majd ellátták az egészséges kislányt és a boldog édesanyát. A nagy izgalomra a büszke nagytestvér is felébredt, és vidáman köszöntötte kishúgát.

A kis Zitát és édesanyját így stabil állapotban szállíthatták kórházba. Anyának és gyermekének a mentőszolgálat munkatársai boldog és egészséges életet kívántak, valamint gratuláltak a szülőknek és a mentésben résztvevőknek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában