Sokat fejlődött Laura

2023.07.07. 11:30

Sikeres volt az árverés Böde Dani mezére

Sikeresen zárult az árverés Böde Dániel dedikált paksi mezére. Az ebből befolyó összeggel a négyéves kajdacsi Deák Laura gyógykezelését támogatja.

Gazsó Rita

Laura színesen, ugyanakkor gyógykezelésekben gazdagon tölti a nyarat.

Forrás: Facebook

Böde Dániel – a Ferencváros és a magyar válogatott volt, a Paks jelenlegi csatára – dedikált paksi mezét ajánlotta árverésre annak érdekében, hogy a befolyt összeggel támogassa Deák Laurának, a nagyon ritka idegrendszeri betegségben, a Shashi-Pena-szindrómában szenvedő kislánynak a további gyógykezelését. Mint ismert Laura, akiről korábban többször írtunk, május közepén Barcelonában átesett az állapotjavulásához fontos Nazarov-féle műtéten. A beavatkozás óta a kislány segítséggel lábra állhatott és járni tanul, azonban a műtétet követő rehabilitáció továbbra is tetemes anyagi terhet ró a családra.

A költségek enyhítéséhez igyekszik hozzájárulni a liciten befolyt összeggel Böde Dániel, akit aligha kell bemutatni: magyar bajnok, kupagyőztes, ligakupa-győztes, szuperkupa-győztes, gólkirály, Madocsa díszpolgára, aki több mint 400 alkalommal lépett pályára a magyar NB1-ben. A Trollna megye közösségi oldal szervezte meg a gyűjtést, ahol az erről szóló poszt alatt várták a liciteket kedd este 20 óráig. 

Az árverés nyertese Molnár László lett, aki tudomásunk szerint már át is utalta a 185 ezer forintos összeget, amelyért nem csak a közkedvelt paksi csapatkapitány mezét tudhatja majd magáénak, de egyben támogatja a négyéves kislány rehabilitációját is. A szervezők felhívták a figyelmet, hogy a licittől függetlenül bárki utalhat tetszőleges összeget a gyógykezelésre, a felhívás eredményeként további utalások is érkeztek a kislánynak létrehozott számlaszámra.

A műtét óta egyébként látható fejlődés állt be Laura állapotában. A beavatkozásnak köszönhetően egyedül meg tud állni és jelenleg is azon dolgoznak, hogy a jövőben önállóan is tudjon mozogni. Mindezek ellenére azért nem egyszerű a fejlődési folyamat.

– Egyik percben ugrásszerű fejlődést látok, azután pedig ismét jön egy hullámvölgy – számolt be az édesanya, aki szerint azt már most látja: hosszú út vár még rájuk. – További rehabilitációk kellenek ahhoz, hogy a műtéttel elért eredmény tartósan megmaradjon és fejlődjön a mozgása.  

A lehetőségekhez mérten igyekeznek színesen, ugyanakkor gyógykezelésekben gazdagon tölteni a nyarat. Az elmúlt héten a szekszárdi fizioközpont szervezett egy tábort 22 fogyatékkal élő gyerek számára, egésznapos programokkal. Reggelente Mórágyon kezdtek, ahol a lovardában egy kis gyógylovaglással indult Laura napja, ami nagyon tetszett neki.

Utána gyógytorna következett, közben pedig kézműves foglalkozásokon vettek részt. Laura kiválóan érezte magát a táborban, jót tett neki, hogy kortársaival is tölthetett időt, érezhetően alakul a kapcsolata a hasonló korú gyermekekkel, ezzel korábban ugyanis voltak problémáik.  

A jövő héttől folytatódik a terápia, két hét vár rájuk a budapesti Bethesda Gyermekkórházban, emellett átmenetileg egy kerekesszéket is kap majd, hogy addig is tudjon közlekedni, amíg a mozgásfejlődésben eljutnak odáig. Ezt követi ismét egy egyhetes tábor Dunakömlődön, amelyet a paksi Gyermekemért alapítvány szervez, amely Laura műtétjét is segítette félmillió forinttal.

Vár még rájuk egy MR vizsgálat a pécsi Klinikai Központ Orvosi Genetikai Intézetében, majd egy csípőröntgen, várhatóan szeptember közepén, ahol kiderül, hogy kell-e csípőműtétet is végezni Lauránál vagy segített az operáció.

A szülők azt mondják, nagyon hálásak minden támogatásért, Böde Dánielnek is a felajánlásáért. Igyekeznek minden terápiát megpróbálni, hogy kislányuk állapotán segítsenek. Mivel azonban hosszútávú kezelésről van szó, továbbra is köszönettel vesznek bármilyen összegű támogatást.

Aki tehát segíteni szeretné Deák Laura gyógykezelését:

Számlatulajdonos: Deák Laura
Törvényes képviselő: Száraz Ilona
Számlaszám: 11773463-01304053
IBAN: HU02 1177 3463 0130 4053 0000 0000
Édesanya telefonszáma: +36/20 615-2735
Az Együtt Lauráért Fb-oldala: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089808649109

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában