MCC

2023.07.03. 14:45

Hogyan befolyásolja életünket az árfolyam változás? – erre is választ kaphatunk szerdán

Fontos gazdasági kérdésekre ad választ a Mathias Corvinus Collegium (MCC) július 5-én 17 órakor kezdődő Mi fér a kosárba? – Árfolyam-változások és inflációs tendenciák című szakmai programja.

Farkas Eszter

Sebestyén Géza matematikus-közgazdász tart előadást Szekszárdon.

Forrás: MW

Sebestyén Géza matematikus-közgazdász, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője olyan fontos kérdésekre ad választ, mint hogy meddig lesz még magas az infláció? Mikor térnek vissza a korábbi árak? Mi mozgatta az elmúlt bő egy évben a forint árfolyamát? Mire számíthatunk a jövőben  és hogyan hat mindez az inflációra? 

Az árak elszabadulása mögött nyilvánvalóan az energia, valamint az élelmiszerek drágulása áll, az előadó véleménye szerint előbbinél meghatározó tényező a szankciós politika, míg utóbbinál az elmúlt év súlyos aszályának hatása mutatkozik meg. 

A program ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, az alábbi weboldalon, ennek határideje július 4. (kedd). Az előadás a MCC Szekszárdi Képzési Központjában lesz megtekinthető a Hunyadi utca 5. szám alatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában