Nemzeti összetartozás

2023.07.16. 18:19

Keresztúrok találkoztak a hétvégén

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Keresztúr Nevű Települések XXIII. Nemzetközi Találkozóján vett részt az erdélyi Maroskeresztúron a hétvégén.

Teol.hu

Fotó: Potápi Árpád János/Facebook

Mint azt a közösségi oldalán lévő bejegyzésben írja: az eseményen kiemeltem, hogy a nemzeti összetartozás megerősítése az utóbbi 13 év legfontosabb eredménye, amelyhez a templomok, iskolák, óvodák felújítása, építése, a politikai intézményrendszer megerősítése mellett az egymástól távol élő magyar emberek közötti találkozók rendszeresítése, barátságok kialakulása, a közösségépítés is hozzátartozik. 

A Berények, a Szentgyörgyök, az Apáti települések is évről évre szerveznek találkozót, de a Keresztúroké az egyetlen hivatalosan is bejegyzett szövetség. A intézményesülés, hagyományteremtés ötlete 1999-ben a bodrogi, illetve tiszai árvíz kapcsán kialakult összefogás nyomán fogalmazódott meg, amikor Balatonkeresztúr és Bodrogkeresztúr közösen megszervezte az első találkozót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában