Féltik a lakók a parkolókat

2023.07.07. 16:15

Lesz-e áruház a belvárosban?

Majd félszáz dühös, de legalábbis mérges ember vett részt Szekszárdon csütörtökön délután azon a fórumon, amelyet Murvai Árpád, a szekszárdi közgyűlés képviselője hívott össze.

Szepesi László

Fórumot tartottak a parkolók kérdésének ügyében (A szerző fotója)

Történt ugyanis, hogy a napokban tudomására jutott, hogy a választói körzetében lévő Arany János utcai volt Domus bútoráruház épületébe egy napi cikkeket forgalmazó áruház költözik, amely, mert erre a jogszabályok kötelezik, megváltott 78 millió forintért a környéken lévő 80 parkolóhelyből 78-at. Ezzel viszont az ott lakó mintegy 180 család parkolását nehezíti, teszi lehetetlenné, azért is, mert a környéken nincs hely további parkolóhelyek kialakítására. 

A fórumon az hangzott el, hogy a megállapodást még márciusban, a vészhelyzet miatt kapott jogok alapján a polgármester aláírta, de erről nem értesítette a közgyűlés képviselőit. A fórumon, melyen részt vett a város közgyűlésének több képviselője is, a paktummal kapcsolatban elmondták azt is, hogy a megállapodás megkötésében tevékenyen részt vett a város jegyzője, akit egyébként később, még tisztségének megszűnése előtt a polgármester elbocsátott. 

Szó volt arról is, hogy ott egy újabb ilyen áruház nyitása teljesen felesleges, sőt értelmetlen, mert éppen vele szemben, az utca túloldalán van egy másik, s ezektől kétszáz-kétszáz méterre még kettő hasonló áruház. Sokkal célszerűbb lenne, ha Szekszárd északi részében létesülne ilyen jellegű áruház, ott ugyanis kevés van.

Elhangzott az a javaslat is, hogy, ha mégis megnyílik az Arany János utcában a tervezett üzlet, annak működését az önkormányzat a nyitvatartási idő minimálisra szűkítésével tegye szinte lehetetlenné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában