Tusványos

2023.07.20. 17:29

„Minden lehetséges eszközzel hívjuk fel a világ figyelmét a béke fontosságára”

A második világháború óta Magyarország közelében ekkora háborús konfliktus nem volt, és azért azt ismerjük, hogyha a szomszédunknak ég a háza, akkor - ha nem vigyázunk -, akkor az a tűz nagyon-nagyon gyorsan át tud terjedni a saját házunkra is – mondta a XXXII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hivatalos facebook oldalán megjelent, az orosz-ukrán konfliktust taglaló videóüzenetében Potápi Árpád János.

Vizin Balázs

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez ne így legyen. Kifejtette, ezt szolgálta az elmúlt másfél évben az a politikánk, hogy Magyarország, a magyar nemzet minden lehetséges módon maradjon ki ebből a háborúból. 

– Sokan nem értik meg tőlünk, de mi már voltunk hasonló helyzetben a második világháborúban, és nagyon sokáig Magyarországon ezt az álláspontot képviselte Teleki Pál miniszterelnök. Az ő öngyilkossága azt is kifejezte, hogy sajnos nem tudtunk kimaradni a háborúból, és a következményeit ismerjük ennek, hogy bizony megint a vesztesek oldalára kerültünk – fogalmazta meg Potápi Árpád János. Nekünk semmilyen más alternatívánk nincsen – tette hozzá a nemzetpolitikáért felelős államtitkár –, mint az, hogy a béke oldalán maradjunk, és ezt szorgalmazzuk minden lehetséges eszközzel. 

Arról már nem is beszélve, hogy egyébként a nemzet egy része: a kárpátaljai magyarság fizikai módon is benne van a háborúban. Hiszen Kárpátalja Ukrajnához tartozik, s ezért a háborús életnek minden negatív következményét sajnos - bár nem érte el a háborús tevékenység ezt a területet - megkapták. Több tízezer embernek kellett elmenekülnie Kárpátaljáról csak azért, mert magyar. – Hívjuk fel a világ figyelmét erre, hogy mi így gondolkozunk, és minél előbb legyen béke! – zárta videóüzenetét Potápi Árpád János. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában