Teol.hu videó

2023.07.28. 16:04

Mintha bombát dobtak volna a belvárosra, de hamar szép lesz (videó)

Második hete tart Szekszárdon a város központját szebbé, zöldebbé tevő több hónapos munka. Pénteken délelőtt, a már szokásos helyszíni sajtótájékoztatón, a Prométheusz parkban Gyurkovics János alpolgármester elmondta, pozitív eredményekről tudnak beszámolni.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

A Luther téren ütemesen halad a bontás, a Babits kulturális központ és a 160 lakásos épület környékén is rendben folyik a munka. A járókelők is láthatják, hogy a Prométheusz parkban és a Liszt Ferenc téren komoly előrelépések történtek, és mindenütt az elképzeléseknek, terveknek megfelelően halad a kivitelezés.

Már körvonalazódnak a felújításnak, az építésnek az eredményei, tette hozzá, nagyjából most már el lehet képzelni, lehet látni, hogy mit akarnak, mit szeretnének megvalósítani.– Köszönjük a városlakók megértését – folytatta –, és továbbra is ugyanezt  a türelmet kérjük mindenkitől. Ha ilyen kedvező marad az időjárás, akkor a a szűk, négy hónapos határidőt tudják tartani. 

Kérnek mindenkit, hogy a kijelölt területeken közlekedjenek csak, mert az építési területen az építőknek nem az a dolga, hogy a járókelőkre vigyázzanak.

Ott volt a sajtótájékoztatón a városi közgyűlés Fidesz-KDNP frakcióját vezető Máté Péter, s elmondta, kedvező, hogy a legtöbb helyen nem kellett a nagy zajjal, porral járó bontókalapácsokat használni, rakodógépekkel fel lehetett szedni a régi rossz burkolatot.

Hámori Szabolcs, a kivitelezést fővállalkozóként végző sióagárdi HGT Invest Kft. ügyvezetője is megerősítette, tartják az előre tervezett ütemet. A négy munkaterületen a korábbi nyolcvan helyett már több mint százhúsz ember dolgozik, s a gépek száma is jelentősen emelkedett. Már több helyen építik a szegélyeket, tömörítik a burkolatok alapjait.

A következő héten a Prométheusz park szökőkútjának gépészeti részét szedik szét, s felbontják a medencét is. Mivel többen érdeklődtek, mi lesz a kibontott bazaltkövekkel, elvihetik-e azokat, határozottan kijelentette, hogy azokat visszaépítik, tehát nem elvihetők.

A következő napokban a Liszt téren készítik már a kisebb járdaszakaszokat, s emiatt az ott lévő üzleteket csak kerülővel, hátulról, északi irányból lehet majd megközelíteni. A többi helyen egyelőre változatlanul maradnak a lekerített munkaterületek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában