Vándortábor a Bükkben

2023.07.24. 15:59

Nagy hátizsákokkal tette meg az utat a kis csapat

Az Országos Erdészeti Egyesület jóvoltából ezúttal 19 bátaszéki fiatal vágott neki a magaslatokban és gyönyörű természeti adottságokban bővelkedő programnak, a Bükkben.

Mauthner Ilona

Kihívásokkal teli emlékezetes héttel gazdagodtak a túrázók, tele élményekkel. (Beküldött fotó)

Az előző években teljesített hat erdei vándortábortól eltérően az idén nagy hátizsákokkal tette meg az utat a kis csapat. Az első szálláshelyük a Felsőtárkány közelében található Stimecz-ház volt, ahol igazi természeti környezetben pihentek a táborozók. Bár nem volt áram vagy meleg víz, kártyajátékokkal és jó beszélgetésekkel töltötték az időt, számolt be az eseményről a Bátaszék Most hírportál.

A második napon szűk 20 kilométeres túrára indultak a fiatalok, és sikeresen megmászták a Tar-kő hegyet (949 méter), majd felkeresték a függőlegesen feltörő Vöröskő-forrást.  A hét még számos érdekes programmal szolgált, amikor a bátaszékiek ellátogattak Szilvásváradra, a Szalajka-völgybe. Megtekintették a Zilahy Emlékmúzeumot, és felfedezték a környék látnivalóit.

A zárónapon a túrát az erdei iskolaprogrammal kezdte a csapat, amely során Szalajka-völgy élővilágával, az ott élt emberek életével ismerkedtek meg. A Fátyol-vízesés és az Istálloskői-barlang után következett a nap igazi kihívása, hiszen egy igen meredek útvonalat kellett teljesíteni. Mindenki az utolsó erejét is összeszedve ért fel Istállós-kőre (958 méter) és a Bükk legmagasabb hegycsúcsára, Szilvás-kőre (961 méter). Ezen a napon közel 13 kilométert tettek meg a fiatalok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában