Visszatekintés

2023.07.02. 14:00

Símaszkban tört be, kirabolta a kasszát

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád
Caucasian,Robber,In,Black,Mask,And,Black,Gloves,Preparing,For
Símaszkban tört be, kirabolta a kasszát
Forrás: Illusztráció: Shutterstock

25 ÉVE „az országban először köztisztviselők napja volt Szekszárdon, a városi sportcsarnokban, s ilyen módon a megyei nap egyúttal országossá is vált. Először találkoztak egy közös ünnepen az önkormányzatoknál, az államigazgatásban és a rendészeti szerveknél dolgozó köztisztviselők, Tolna megyéből közel ezren, néhány vendég más megyékből és több, mint száz nyugdíjas. Volt térzene és ünnepi műsor, jutalmat kaptak a legjobbak, a fogadáson köszöntőt mondott a megyei közgyűlés elnöke. A bálon megválasztották Tolna megye legszebb köztisztviselőjét.”

25 ÉVE lakat alá került a Szekszárdon, a Héliosz Kft. irodájába behatoló rabló. „Símaszkban lépett be a helyiségbe, betörte az elválasztó üvegfalat és az egyik ügyintézőt szembe fújta gázspray-vel. A másik hölgy is könnyebb sérüléseket szenvedett, a lehulló üvegcserepek vágták meg a lábát. A kasszából mintegy 50-60 ezer forintot markolt ki a rabló, majd déli irányba gyalogosan elmenekült. Nagy erőkkel indult meg keresése, ami akkor nem járt sikerrel. Most azonban lakossági segítséggel szekszárdi lakásán elfogták a fiatalembert, aki adósságai miatt folyamodott a pénzszerzésnek ehhez a meglehetősen durva módjához. A bűncselekmény elkövetését beismerte, a rabláskor viselt nadrágot a rendőrök a lakásán megtalálták, majd az eldugott símaszkot maga a gyanúsított adta elő. A gázspray-t útközben eldobta, azt a rendőrök már nem találták meg.”

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában