Forgóka, a mesesétáló figura

2023.07.26. 07:30

Tizenhat rajzalkotás született a závodi mesetáborban

Závodon öt napon át tartott a Forgóka mesetábor huszonegy, öt és tizenhárom év közötti gyermek részvételével. A gyerekeknek rajzversenyt hirdettek. Kedvenc meséjük, mesehősük rajzaival nevezhettek, de képet készíthettek Závodról és Forgókáról, a mesesétáló figurájáról.

Brunner Mónika

A gyerekek jól érezték magukat a táborban. (Beküldött fotó)

A mesetábor július tizenhetedikétől huszonegyedikéig tartott. A závodi önkormányzat tájékoztatta portálunkat, hogy a tábor ötödik napján, annak zárásaként, a gyerekek előadták Forgóka születésének mesejátékát. A mesét az élet alkotta. A szereplői valós személyek, akik nélkül nem létezne a sétáló.

A mesejáték után a tábor értékelése és a vetélkedők, a rajzverseny eredményhirdetése következett. Elsőként a szusszanópontos vetélkedő értékelése zajlott: a táborozókat két csoportra osztották, az egyik csapat tagjai Templomos lovagoknak, a másik csoporté Fehérbika fiainak nevezték el magukat. A feladatok között szerepelt szókereső kvíz, ahol a tíz szusszanó pont nevét kellett megkeresni. Ezután a gyerekeknek harminc kérdésre kellett válaszolniuk az egész heti történésekből, valamint a szusszanóponton meghallgatott meséből kellett egy részletet bemutatniuk.

A következő értékelés a június huszonhetedikén meghirdetett rajzverseny volt. Bármilyen technikával, bármekkora nagyságban a mesékről, Závodról vagy a mesesétáló figurájáról kellett rajzolni. Három helyezettet választott, és egy különdíjat osztott ki a zsűri, amelynek tagjai Lóczi Zoltán és lánya Lóczi Panka, valamint Jordáki Áron voltak.

Beküldött fotó.

Beérkezett tizenhat alkotás, amelyből különdíjat kapott Kis Jázmin az Ördöglány című műve. Harmadik helyezett Haklik Balázs a závodi Keresztelő Szent János templommal, második helyezett László Zétény A paszuly című meserajzával és első helyezett Illés Levente lett Forgóka, a mesesétáló figurájával. Díjazták az ötletességet, Faragó Tamás Kukac Király a trónteremben című alkotását, Faragó Boglárka cica rajzát és Illés Melissza Kis Róka alkotását.

A díjak kiosztása után a gyerekek íjászkodhattak, majd szalonnát süthettek, légvárban ugrálhattak, csillám tetoválást készíthettek. Sajnos az időjárás közbe szólt, így a meghirdetett kertmozi helyett a művelődési ház nagytermében matracmozit tartottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában