Felhívás

2023.08.21. 17:24

Erdőlátogatási korlátozás lép életbe Gemencben!

Erdőlátogatási korlátozást lép életbe augusztus végétől Gemencben – tájékoztatott honlapján a Gemenc Zrt.

Teol.hu

A kép illusztráció.

A korlátozás értelmében a Gemenc Zrt. a kezelésében levő erdőterületeken augusztus 28-tól szeptember 30-ig 15 óra és másnap reggel 9 óra között részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el a 2009. évi XXXVII. (az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló) törvény 94.§.(1) alapján. Vagyis az erdőterületek egy része csak 9 és délután három óra között lesz látogatható. 

Gemenc

Augusztus 28-tól szeptember 30-ig  csak 9 és 15 óra között látogatható a Duna és a Sió  ártere, Szekszárd közelében Bárányfok, a Keselyűs, a Pörböly és Báta környéki erdőterületek, Baja közelében a Cserta és a Vén-Duna, a Pörbölyi erdő a Pörbölyi Titánnal, Pandúr-sziget, stb.

A térkép megtekintése 

Gemenci Erdei Vasút

Az erdei vasút pénteken, szombaton és vasárnap Pörböly és Malomtelelő között közlekedik, Nyárilegelő és Lassi megállók, valamint a Molnárka tanösvény az utolsó vonatok indulásáig az utasok által látogathatók. Kérjük, hogy 15 óra után a tanösvények kijelölt nyomvonalát illetve a megállók környékét ne hagyja el!

Sötétvölgy és Gurovica

Szeptember 1-től szeptember 30-ig csak 9 és 15 óra között látogatható a Szekszárdtól nyugatra, Szálkától északra található erdőterület, Sötétvölgy környéke. A korlátozás nem vonatkozik a Sötétvölgyi Parkerdő területére és a Sötétvölgyi Horgásztó környékére.

A térkép megtekintése

Bátaapáti, Mórágy

Szeptember 1-től szeptember 30-ig  csak 9 és 15 óra között látogathatók a térképen jelölt erdők.

A térkép megtekintése

Béda

Szeptember 1-től szeptember 30-ig  csak 9 és 15 óra között látogathatók a térképen jelölt erdők Kölked és Erdőfű környékén.

A térkép megtekintése

Karapancsa

Augusztus 28-tól szeptember 30-ig  csak 9 és 15 óra között látogatható a Duna ártere Hercegszántótól nyugatra, Budzsak, Homorúd és a Karapancsai Kastély környékén.

A térkép megtekintése

Hajós

Augusztus 28-tól szeptember 30-ig  csak 9 és 15 óra között látogathatók az Érsekhalma és Rém közelében található erdőterületek, a Kék-hegy környéke.

A térkép megtekintése

Lenes

Augusztus 28-tól szeptember 30-ig  csak 9 és 15 óra között látogatható Dusnoktól nyugatra, délnyugatra a Lenes-erdő, a Karaszi-erdő és a Duna ártere a Sió-torkolat vonalától Ósükösdig.

A térkép megtekintése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában