Lőn világosság!

2023.08.11. 11:06

Hat paksi utcában korszerűsítik a közvilágítást

Hat utcában korszerűsítik a közvilágítást – számolt be Szabó Péter, Paks polgármestere csütörtökön az egyik érintett helyszínen, a Munkácsy Mihály utcában. Mint mondta, emellett az Arany János, a Gárdonyi Géza, a Kornis, a Mező és a Rosthy utcákban cserélik ki a lámpatesteket.

Gazsó Rita

Az önkormányzat minél több utcában modernizálná a közvilágítást

Fotó: Molnár Gyula

Fotó: Molnár Gyula

– Az előző esztendőben is több utcában korszerűsítették a közvilágítást, és az önkormányzatnak törekvése az, hogy ez minél több helyen megtörténjen. A közvilágítás korszerűsítése fontos, hiszen az új, modern LED-es lámpatestek révén energiatakarékosabb és hatékonyabb lesz a közvilágítás – összegzett a polgármester.

Fotó: Molnár Gyula

Szabó Péter arról is tájékoztatott, hogy a piactéri pavilonoknál 140 darab fénycső és 70 darab armatura cseréje is megtörténik, valamint az Építők útján lakossági észrevétel és a műszaki osztály felmérése alapján három villanyoszlop áthelyezését is elvégzik. Minderre 15 millió forintot fordít az önkormányzat – írta meg a TelePaks.

Szabó Péter
Fotó: Molnár Gyula

Schreiner Balázs, a munkálatokat végző PAVILL Paksi Villanyszerelő Kft. ügyvezetője úgy tájékoztatott, hogy a körülbelül száz darab új lámpatest megrendelése, megérkezése hozzávetőleg hatvan napot vesz igénybe. A cserét a Munkácsy Mihály utcában kezdik majd, onnan haladnak tovább. Az összes munkálat várhatóan év végére befejeződik.

Fotó: Molnár Gyula

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában