Hat beruházás készült el

2023.08.09. 17:02

Közel egymilliárd forint értékben adtak át fejlesztéseket

Összesen 961 millió forint összértékben, hat beruházást adott át augusztus 9-én Nagymányokon Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Bartucz Máté, a város polgármestere.

Vizin Balázs

A hat beruházás átadása jelképesen egy helyszínen, a megújult bölcsődénél zajlott. Potápi Árpád János kiemelkedő eredménynek nevezte köszöntőjében Nagymányok fejlődését, gyarapodását, amelyet a beruházások is igazolnak. – Ebben az önkormányzati ciklusban már megközelíti az 1,5 milliárd forintot a Nagymányokon megvalósult fejlesztések összeértéke. Gratulálok a helyieknek, folytatjuk a munkát! – emelte ki a térség országgyűlési képviselője. 

Potápi Árpád János (b) és Bartucz Máté vágta át a nemzeti színű szalagot. Fotó: Makovics Kornél

Bartucz Máté, Nagymányok nemrégiben megválasztott polgármestere is a köszönet hangján szólt: hálás volt a város fejlődését lehetővé tevő sikeres pályázatokért és mindazok munkájáért, akik a tervezéstől a kivitelezésig szerepet vállaltak ezekben. Kiemelte, hogy az előző városvezetésnek köszönhetők a most átadott beruházások, de örül annak, hogy ő is hozzájárulhatott munkájával a projektek sikeres megvalósításához. Az újabbak esetében pedig bízik azok sikerében. 

Mint az az átadón is elhangzott, a belterületi csapadékvíz-hálózat rekonstrukciója során a város két településrészén – az egész újtelepen és az öregtelepen a Liszt Ferenc utcában – a csapadékvíz elvezetés felújítása valósulhatott meg. Ennek részeként a csapadékvíz elvezető árkok újultak meg, részben föld-, burkolt- és részben fedett árok formájában. A 100 százalékos támogatás összege több, mint 249 millió forint. 

Új bölcsődei épületrész épült, amely a meglévő óvoda épületéhez csatlakozik. A bölcsőde 14 férőhelyes, 234 négyzetméter alapterületű. A pályázat összegéből bölcsődei eszközök beszerzése is megtörtént. Itt közel 186 millió forint volt az elnyert támogatás, szintén 100 százalékos intenzitás mellett. Megújult a település központjában lévő „Készlettér” területe. Az irodaház teljes felújítása történt meg, egy új csarnok építése és eszközök beszerzése (targonca, hídmérleg, kotró-rakodógép) is megvalósult. Továbbá tereprendezés és 50 ezer négyzetméter terület zöldítése. A támogatás összege ezen – 100 százalékos intenzitású – pályázat esetében több, mint 414 millió forint. 

A nagymányoki konyha épületének kialakítása is megtörtént. Az épület belső felújítására, a konyha helyiségeinek kialakítására, eszközeinek beszerzésére adott lehetőséget a pályázat, amelyen 61.6 millió forintot nyert a város, ehhez társított további 10.8 millió forintos önerőt a fontos fejlesztés sikeres megvalósítása érdekében. Ugyancsak az átadott projektek között szerepelt a Malom utca rendbehozatalára a Magyar Falu Programban nyert projekt. A korábbi pályázatok kivitelezése során rendkívül megromlott utca kapott új aszfaltburkolatot a közel 45 millió forint támogatásnak köszönhetően. 

Ugyancsak a Magyar Falu Program tette lehetővé a Petőfi utcai járda második szakaszának felújítását. A beruházás a 33-51. házszámig tartó szakaszt érintette. Az elnyert 4.6 millió forintból a felújításhoz szükséges anyagokat szerezték be, a kivitelezési munkát pedig az önkormányzat városüzemeltetési csoportja végezte.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában