Nagymányoki városnap

2023.08.19. 18:31

Megtartottuk a Szent István által ránk hagyott országot

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője szombat délután legnagyobb nemzeti ünnepünk alkalmából Nagymányokon mondott beszédet, ahol egyben a város napját is tartották.

Vizin Balázs

Potápi Árpád János Nagymányokon mondott beszédet

Fotó: Mártonfai Dénes

– Minden megpróbáltatás ellenére megtartottuk a Szent István királyunk által ránk hagyott országot és a keresztény kultúrát itt, a Kárpát-medencében. Államalapító királyunk emléke ezer esztendő elteltével sem halványult, mi több, mind a mai napig igazodási pontot jelent számunkra – jelentette ki Potápi Árpád János a nagymányoki városnapon.

– Ezekben a megpróbáltatásokkal teli időkben rendkívül fontos, hogy megőrizzük államunk szuverenitását, keresztény kultúránkat, és megerősítsük összetartozásunkat a külhoni magyarsággal. Csak az egységes nemzet tud erős maradni, ma pedig erős nemzetekre van szüksége Európának – közölte.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a Piactéren tartott rendezvényen köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte Nagymányok közösségi erejét és azt is, hogy az elmúlt időszakban jelentős fejlődésen ment keresztül a város. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy Nagymányok 14 éve, Szent István ünnepén kapott városi rangot.

– Az elmúlt évtizedben a város fejlődőképes volt, a közelmúltban hat, csaknem egymilliárd forint értékű beruházást adtak át – jegyezte meg, hozzátéve, hogy a továbbiakban önkormányzati épületeket, utakat, járdákat újítanak fel. Végül további sok sikert, eredményes évet kívánt a település lakóinak az államtitkár. 

A nagymányoki ünnepről bővebb tudósítással később jelentkezünk.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában