Költségek

2023.08.17. 14:00

Elégedettek lehetnek a szülők a menzadíjakkal

Az év első felétől érvényben lévő árakon biztosítják a menzadíjat Tolna vármegye általunk megkérdezett településein. A menü összeállítása a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírása szerint történik.

Brunner Mónika

Szekszárdon a normál napi háromszori étkezés nettó térítési díja bölcsődéseknek és óvodásoknak hatszázhúsz forint, általános iskolásoknak hatszázhetven forint, középiskolásoknak hétszázhatvan forint, a kollégiumi étkezés ezerkilencven forint, tájékoztatott a Szekszárdi Közétkeztetési Kft. A diétás napi háromszori étkezés nettó díjai bölcsődéseknek és óvodásoknak hétszázötven forint, általános iskolásoknak hétszázötvenöt forint, középiskolásoknak kilencszázkilencvenöt forint, a kollégiumban ezernégyszázötven forint. 

Elementary,Pupils,Enjoying,Healthy,Lunch,In,Cafeteria
A gyerekek szeretik az iskolai menzaételeket. Fotó: Shutterstock.

Azt is megtudtuk, hogy idén szeptember első napjától a térítési díjak nem emelkednek, a 2023. január hónaptól érvényben lévő árakon biztosítják az étkezést a szekszárdi önkormányzat, illetve a Szekszárdi Tankerületi Központ által fenntartott intézményekben, ahol ellátják a közétkeztetési, gyermekétkeztetési feladatokat. A menü összeállítása a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírás szerint történik. A szóban forgó ellátás nyersanyag normáit, illetve az intézményi térítési díjakat a szekszárdi közgyűlés rendeletben határozza meg. A speciális étkezést illetően a vonatkozó jogszabályokban nevesített valamennyi diétát biztosítják igény esetén. 

Dombóváron és Bonyhádon az Eatrend Kft. gyermekétkeztető társaság felel a menzáért. Az egyik dombóvári óvodában arról tájékoztatták lapunkat, hogy az óvodai napi háromszori étkezés díja bruttó ötszáz forint, a diétás ebéd ötszázhuszonöt forint.  bonyhádi bölcsődében és óvodában a napi háromszori étkezés díja ovisoknak és bölcsiseknek bruttó nyolcszáznyolcvan forint. A diétás étkezés, amely csak ebédet tartalmaz, ugyanennyi.  

Egészséges finomságokat esznek a gyerekek 

Bonyhádon és Dombóváron a bölcsődések és az óvodások augusztus tizennegyedikén hétfőn tízóraira tejet, baracklekváros félbarna kenyeret margarinnal fogyasztottak. A bölcsisek tízóraira görögdinnyét is kaptak. Az ovisokkal együtt ebédre zöldborsólevest és bolognai spagettit ettek reszelt sajttal. Az uzsonna: sertés párizsis korpás zsemle margarinnal, paprikával. A bölcsisek az uzsonnához gyümölcsös teát is kaptak. 

Dombóváron a középiskolások ebédje megegyezett a bölcsisekével, ovisokéval. 

Szekszárdon hétfőn a felsős általános iskolások reggelire tejet és brióst kaptak, a tízórai egy alma volt, az ebéd szárnyas gulyásleves, burgonyás kocka, csemege uborka, az uzsonna csemege paprikás szalámi, margarin, kenyér és pritaminpaprika. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában