Gasztronómia

2023.08.15. 14:48

Nemzetközi színtéren mutatták be a kaposszekcsői ízeket

Az Oáza Nemzetközi Gasztrofesztiválon képviseltette magát nemrégiben Kaposszekcső a felvidéki Kamocsán.

Révészné Hanol Erzsébet

A kaposszekcső csapat asztala a kamocsai gasztrofesztiválon. Beküldött fotó.

Miként arról a település Facebook-oldalán beszámolnak, Pölöskei Tibor vezette a kiutazó csapatot, amely ízelítőt adott a térség gasztronómiájából: töltött káposztát és Kapos-menti gombás sült húst készítettek. A zsűri bronz, illetve ezüst fakanállal díjazta az ételeket. Desszert kategóriában ugyan nem hirdettek versenyt, de Szőts Erika Rákóczi-túrósa így is nagy sikert aratott. A sütemény szintén szorosan kötődik a dombóvári térséghez, hiszen megalkotója a jelenleg Dalmandhoz tartozó Felsőleperden született Rákóczi János volt.

A kaposszekcső csapat asztala a kamocsai gasztrofesztiválon. Beküldött fotó.

Badáczy-Csiba Zsuzsanna polgármester köszönetét fejezte ki a rendezvény helyszínéül szolgáló Oáza kemping teljes csapatának, különösen Lukács Tibornak és Kondé-Nagy Mónikának, illetve örömének adott hangot annak kapcsán, hogy Kaposszekcső ismét részese lehetett a programnak, a hátterét biztosító pályázatnak, és ezáltal új nemzetközi kapcsolatokra is szert tehettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában