Visszatekintés

2023.08.13. 15:18

Péntektől vasárnapig rendezte meg a Pincehelyért Egyesület kulturális bizottsága az első falunapokat

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

A pincehelyi falunapon több mint kétszáz néptáncos vonult végig a településen.

Fotó: Gottvald Károly

25 ÉVE  a megyei rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatón ismertette azt a közleményt, amely szerint a gazdaságvédelmi osztály őrizetbe vette a megyei vállalkozói központ igazgatóját. „Őt és két társát bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével gyanúsítják” – számolt be a sajtótájékoztatóról a Tolnai Népújság 1998. augusztus 13-i száma. „Alaposan gyanúsíthatok azzal, hogy fiktív szerződések alapján saját és érdekkörükbe tartozó gazdasági társaságokon keresztül PHARE-pénzekből juttattak maguknak mintegy 30 millió forintot.”

25 ÉVE „Mágocs és Alsómocsolád között egy mezőgazdasági vállalkozás Robur busza haladt egy enyhe lejtésű, hosszú, egyenes útszakaszon, amikor váratlanul letért az útról, jobbra kanyarodva egy nádas-zsombékos területre fordult, majd a végén egy árokban orra bukott és felborult” – – ismertette a baleset körülményeit a Tolnai Népújság 1998. augusztus 13-i száma. „A mentés és kórházi ellátás szempontjából ez a terület Tolna megyéhez tartozik. Dr. Halas Zoltán, a dombóvári kórház osztályvezető főorvosa tájékoztatta lapunkat a beszállított sérültek állapotáról. Összesen 18 személyt láttak el, ezek között négyen súlyosan, tizennégyen pedig könnyebben sérültek.”

25 ÉVE „péntektől vasárnapig rendezte meg a Pincehelyért Egyesület kulturális bizottsága az első falunapokat” – adott hírt az eseményről a Tolnai Népújság 1998. augusztus 17-i száma. „Vasárnap több mint kétszáz néptáncos vonult végig a községen, a tamási fúvósok adtak térzenét, majd a helyi fiatalok először mutattak be egy igazi néprajzi érdekességet, a Pincehelyi Lakodalmast.”

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában