A cél a jó hangulatú, közös időtöltés volt

2023.09.19. 16:15

A jó LaciBetyár volt a döbröközi szüreti nap fellépője

Szüreti mulatságot rendeztek hétvégén Döbröközön, a Tájház udvarán.

Révészné Hanol Erzsébet

Szüreti mulatságot rendeztek hétvégén Döbröközön, a Tájház udvarán. (Beküldött fotó)

Farkas Edit polgármester elmondta, hogy a jól sikerült rendezvénynek az időjárás is kedvezett, így azok a családok, baráti társaságok, amelyek éltek a főzési lehetőséggel, önfeledten készíthették az étkeket. Tizennégy csapat vett ezen részt, és az önkormányzat jóvoltából mindegyikük kapott egy különböző zöldségekből álló alapcsomagot. A faluvezető ugyanakkor kiemelte, hogy nem versenyt hirdettek számukra, a cél a jó hangulatú, közös időtöltés volt.

Ám az sem maradt éhes, aki csak úgy kilátogatott a rendezvényre, ugyanis 200 adag pörköltet is főztek, kaláccsal, szőlővel kínálták a vendégeket, köztük az erdélyi testvértelepülésről, Csíkrákosról érkezett négytagú delegációt. A gyerekek mindeközben a Tulipántos népi játékpark és alkotóműhelyben szórakozhattak, a polgármesteri köszöntő után a kisbíró kidobolta az elmúlt év fontosabb történéseit, műsort adtak az óvodások és a hagyományőrzők, volt bíró és bíróné, később pedig Gólyalábas parasztkomédia is mosolyra bírta a közönséget.

Délután fellépett A jó LaciBetyár, aztán köszöntötték a jubiláló születésnaposokat, és borivó versenyen is próbára tehették magukat a vállalkozószelleműek. Két deciliter bort kellett egy félméteres csővel minél gyorsabban kiszívni. Később a tombolasorsolás okozott izgalmat, amelyen a sok-sok nyeremény mellet egy kerékpár volt a fődíj. A napot szüreti bál zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában